Nieuwsbrief

Verwarring rondom frequenties

Deel van een foto van Vision Webagency, unsplahfoto's

Je hoort wel eens dat sommige gevoelens een lage frequentie hebben, zoals boosheid of angst. Onlangs werd me gevraagd of dit soort gevoelens en gedachten onze frequentie kunnen verlagen. Hieronder beschrijf ik mijn kijk erop en ervaring ermee.

DE BANDBREEDTE VAN BEWUSTZIJN

Alle frequenties zijn aanwezig. Altijd. Of je er bewust van bent hangt af van de bandbreedte van je bewustzijn. Je kunt je bewustzijn vergelijken met een radiostation dat zo is afgesteld dat hij bepaalde frequenties wel opvangt, en andere niet. De frequenties die je opvangt beïnvloeden je waarneming en daarmee dus ook waar je je bewust van bent. 

GEVOELENS MET EEN LAGE FREQUENTIE

De reden dat er vaak gedacht wordt dat gevoelens en gedachten je frequentie kunnen verlagen, heeft met het volgende principe te maken. Namelijk dat als je bewustzijn zich vereenzelvigd met de gedachten en gevoelens, je ze als het ware lijkt te worden. Denk maar aan de zin: ‘Ik ben boos, bang enz.’ Het is een dynamiek die hoort bij de derde duale dimensie en frequenties.

Gedachten en gevoelens met een lage frequentie hebben dan veel meer impact op je dan wanneer ze vrijuit door je heen stromen. Voeg daar een negatief verhaal aan toe over de gevoelens en er ontstaat inderdaad een neerwaartse spiraal van energie. Dat voel je ook, je voelt je dan ‘down’. Net zoals er bij prettige gevoelens met daaraan gekoppeld een fijn en verheugend verhaal, een opwaartse spiraal van energie ontstaat. Je voelt je licht. Dat heeft echter niet met de gedachten en gevoelens te maken, maar met de identificatie, de hechting en vooral het verhaal wat je erover gelooft!

LAAG BETEKENT NIET ‘MINDER GOED’

Een lage frequentie wil overigens niet zeggen dat het minder goed is. Al suggereert de term ‘laag’ dat wel. Mijn kat heeft een bandbreedte voor de eerste en tweede dimensies en dat klopt precies. Het is niet minder gezond, waardevol of belangrijk dan derde of vierde dimensie frequenties. Het hoort gewoon bij kat-zijn. 
Lange tijd leek het of mens-zijn gelijk gelijk stond aan het hebben van een bewustzijn-bandbreedte voor frequenties tot en met de derde dimensie. Dat is echter drastisch veranderd en we bevinden ons midden in een verruiming naar de vierde en vijfde dimensie. Evenals er steeds meer mensen zijn die helemaal voorbij de dimensies hun vormloze en frequentieloze zelf ontdekken en realiseren.

DUS WAT TE DOEN OM JE BEWUSTZIJN TE OPENEN VOOR HOGERE FREQUENTIES?

Ontdekken dat je niet je gedachten, gevoelens en lichaam bent. En dat alle ervaringen, inclusief gedachten en gevoelens, door jou heen spoelen. Dat je er een tijdelijk en onvoorwaardelijk thuis aan biedt. Jij bent het licht waar alle frequenties uit bestaan. Hoe zou je in hemelsnaam beperkt kunnen worden door een lage frequentie?! Of bepaald kunnen worden door een hoge? 
Dus maak de shift van opgaan in en vereenzelvigen met ervaringen, naar opmerken dat ze in jou verschijnen. Dan ervaar je ook je onmetelijkheid en de onvoorwaardelijkheid van je zijn. En dit is dus inclusief de verschillende frequenties en wat ze ons bieden. Bijvoorbeeld het belang van aarden, wat hoort bij de eerste dimensie. Zo hebben ook gevoelens, álle, hun unieke en belangrijke functie in het geheel.

Gevoelens kunnen bovendien een krachtige doorgang naar ons zelf zijn. Juist ook de gevoelens met een lage frequentie. Zoals het lied van Leonard Cohen zo mooi weergeeft: ‘The crack is where the light comes in’.

Hartengroet,

Linda

Nb. Mocht je meer willen lezen over de vierde, vijfde en hogere dimensies dan kun je het artikel ‘Een reis door de dimensies lezen’>>

Foto: Nine Koepfer, Unsplashfoto’s