Mees en de magische poort

Dit prachtige, lieve prentenboek over Mees en de magische poort, geschreven door Linda Rood, geredigeerd door Tanja Timmerman en met illustraties van Yvonne Molkenboer verschijnt volgend jaar bij uitgeverij Bewust Zijn. Mees uit het prentenboek

Het boek neemt je mee in het leven van een heel leuk vogeltje, Mees. Hij is een heel gewoon vogeltje, net als iedereen. Toch ontdekt hij samen met Konijn iets heel bijzonders. Het is een geheim dat zo eenvoudig is, dat het eigenlijk vooral bijzonder is dat we er zo lang overheen hebben gekeken.

Geluk, vrede en liefde zijn onze natuurlijke staat van zijn. Kijk maar naar baby’s: ze zijn volledig aanwezig in het moment. Wanneer ze honger of pijn hebben, hebben ze honger of pijn en wanneer ze blij zijn, zijn ze blij. Hun thuis is zachte vrede en het leven stroomt moeiteloos door ze heen. Pas wanneer we als kind leren om ergens waarde aan te hechten, zoals aan gedachten en gevoelens, blijven ze aan ons kleven en worden een magneet voor meer van hetzelfde.
Naast dat Mees en de magische poort een lief en mooi verhaal is, staan in het boek ook eenvoudige vragen beschreven, de Vragen naar Vrijheid, die je kind kunnen helpen om zich weer gelukkig te voelen wanneer je merkt dat het zich vastbijt in een gedachte over iets waar het bang voor is, tegenop ziet of boos of verdrietig over is. Dit boek kan helpen om je kind te leren de gedachten die het erover gelooft los te laten, zodat de natuurlijke stroom van het leven weer vloeiend zijn weg kan vervolgen.

Als je op de hoogte gehouden wilt worden over de verschijningsdatum en wanneer je het prentenboek kunt reserveren/ bestellen, stuur dan een mailtje naar hetjagevoel@gmail.com

Hieronder kun je een leuke kleurplaat downloaden van Mees en Konijn.

Download hier je kleurplaat

En Mees en Konijn hebben niet alleen een mooi prentenboek, ze hebben ook hun eigen lied!
Het lied is gemaakt door Digmon Roovers, de illustratie is gemaakt door Yvonne Molkenboer, het is ingezongen door Lilian Mual en de tekst is van mij. Het lied is zowel op het YouTube kanaal van Linda Rood te vinden als op het YouTube  kanaal van Gitaar in de klas van Digmon Roovers.