Retraite ‘Afdalen in de stille vrede van zijn’ in Egmond Binnen

‘Luister met je hart.
Kijk met de ogen van de ziel.
Luister met oren die horen,
wat niet in woorden te ontvangen is.’
~ Hans Stolp

Foto van Zoë Gayah Jonker, Unsplashfoto's


Een retraite die in het teken staat van afdalen in de stille vrede van zijn en ontmoeten wat zich daarin toont. Hoewel deze stille vrede altijd de achtergrond van je ervaring is, vermoed ik dat je daar wellicht niet altijd bewust van bent. Doordat de aandacht vaak in beslag genomen wordt door de voorgrond; gedachten, gevoelens en ervaringen die je meemaakt. De kracht van een retraite is dat er ruimte is voor deze stille achtergrond om naar voren te treden, zodat het voelbaar wordt.

Naast zakken in zijn met meditatieve talks en bijvoorbeeld een stilte wandeling is er ook ruimte om dat wat de stille vrede van zijn soms in de weg lijkt te zitten, onze issues, te onderzoeken met zelfonderzoek (Vragen naar Vrijheid) en om te delen. Zodat we de stille vrede niet alleen tijdens een retraite ervaren of wanneer we alleen zijn, maar zodat we het ook kunnen belichamen in ons dagelijks leven.

En ik ben heel blij dat op zaterdagmiddag Esther Andre een luisterverkenning geeft. Want zoals Adyashanti zo mooi zegt: ‘Dus vaak zijn we niet echt volledig bezig met luisteren … Luisteren is ook de daad van het zijn. Zijn is luisteren, volledig open zijn, volledig beschikbaar zijn & meditatie is in zekere zin de kunst van het luisteren. Dat is in essentie wat meditatie is. Het is volledig luisteren.’
Luisteren met heel je wezen, open en ontvankelijk voor wat het leven je aan informatie en ervaringen geeft.

Foto van Canva

Retraite juni 2024
Wanneer: Zaterdag 15 tot en met zondag 16 juni 2024
Tijd: Dag van aankomst zaterdag 9.30 uur ontvangst met koffie/thee.
Dag van vertrek zondag: 17.00 uur (afsluiting).
Waar: Monasterium Sint Lioba Egmond  – Herenweg 85 – 1935 AH Egmond-Binnen
Kosten: € 320,- *


De begeleidingskosten, welke inclusief de huur van de algemene ruimte is, bedragen: € 244,50 inclusief 21% btw. Je ontvangt hiervoor een factuur van mij.
De verblijfkosten (1 overnachtingen op basis van een 1-persoonskamer met gedeelde douches en toiletten, alle maaltijden op basis van volpension, een laken- en handdoekenpakket, toeristenbelasting) bedragen € 75,50*. Je betaalt deze ter plekke contant aan het klooster (het klooster heeft geen pinautomaat.) Het is ook mogelijk om alleen overdag in het klooster te verblijven. Bijvoorbeeld als je in de buurt woont. Je betaald dan geen 75,50 maar 40,00 euro verblijfkosten. Mocht je dat willen, of je dat dan in het opmerkingenveld wilt aangeven.

(Een voorovernachting is mogelijk wanneer dit tijdig wordt doorgegeven. Je betaald dan in totaal contant aan het klooster (voor twee nachten) € 102,50 verblijfkosten. De totaalprijs van de retraite komt dan op: € 347,00. Graag vermelden in het opmerkingenveld wanneer je een voorovernachting wilt. )

(*) Let op: tussentijdse prijswijzigingen van externe locaties zijn voorbehouden.

De retraite gaat door bij een minimum van acht deelnemers.

Een een citaat van de site van het Liobaklooster die mooi aansluit bij de retraite, wanneer je voor God de bron leest, je diepste zijn.

God schiep alle dingen opdat zij zouden zijn; en God schiep de mens in wie God zichzelf uitstort en overvloeit, opdat de mens God wordend zin geeft aan alle schepselen, en weer terug zal vloeien naar God.”

– Meester Eckehart, Commentaar op Genesis

Foto van bos van Johannes Plenio, unsplashfoto's


Deze retraite is momenteel volgeboekt . Toch zou ik je willen uitnodigen om je aan te melden, zodat ik je op een reservelijst kan zetten. Het kan zo maar zijn dat er een plekje voor je vrij komt.
Zou je in het opmerkingenveld willen vermelden als je vegetarisch wilt eten?


Na aanmelding voor de retraite ontvang je binnen een aantal werkdagen een reactie.Foto van Canva met tekstEnkele deelnemer reacties over een vorige retraite:

Collage van een deelnemer.

Ik ben 
Open 
Gewaaid
Mijn raam
Mijn deuren
Mijn Zijn
Open 
Gedaan
Zonder 
De doener
Gewaaid
Met de luiken
Gezwind
Door de wind
Ik ben open
Gewaaid
Door de liefde
Open
Zonder 
Naam

Mária 🌹

‘Hi Linda! Heel bijzonder. Echt weer heel anders ervaren dan andere retraites. Gevoel dat -dit het is-. Zoveel heling en rust weer ervaren. Het is zo simpel dan. En tegelijkertijd ook meer de ervaring van dat ik er helder bij aanwezig was/ben. En gevoel van en/en. De veilige bedding van onvoorwaardelijke liefde/zijn én juist daardoor het nog meer kunnen toelaten van wat is, ook de schaduwkanten.’
– Menno


‘Dankbaar dat ik erbij was. Het was magisch om in de rust en vrede te zijn die er altijd is, maar die ik niet altijd gewaar ben. Van Doen naar Zijn ervaren, een groot geschenk.‘
– Christel


‘Dank, grote dank voor het prachtige, voedende, deugddoende, vernieuwende weekend! Ik geniet nog na. Het heeft me verdieping gebracht en een grote ondersteuning van mijn spirituele praktijk.’
– Nele


‘Het was heel fijn om deel te mogen nemen aan de retraite in Denekamp. Het was echt baden in een bad van onvoorwaardelijke liefde! Helpend waren ook de Vragen naar Vrijheid die me confronteerden met bekende, schijnbaar ingebakken overtuigingen. Ondertussen stelt het leven ons weer op verschillende manieren op de proef om het ‘rusten in zijn’ te oefenen.’
– Raf