Van doen naar zijn

Van doen naar zijn - uitgeverij Samsara booksIeder moment is een nieuwe mogelijkheid
om te stoppen met vooruitsnellen
en af te dalen in de volheid en rijkdom
van dit moment.

*

Wat weerhoudt je ervan om nu volledig te zijn? Waar voel je spanning, welke verhalen en gedachten geloof je? Zolang we oplossingen zoeken voor ons lijden in de wereld van doen, zullen we in kringetjes blijven doorlopen. Maar zodra we afdalen in zijn, kunnen we de verhalen doorzien. Weerstand kan verdwijnen en plaatsmaken voor een directe ervaring van verstilling en helder inzicht.

In van doen naar zijn neemt Linda Rood je op vriendelijke, consequente en directe wijze mee naar deze verstilde zijnstoestand, die in ieder van ons altijd aanwezig is. Ze wisselt geschreven tekst af met concrete oefeningen voor zelfonderzoek. ‘Ieder woord in dit boek is geschreven om je te herinneren aan het feit dat je al volledig bent.’

Recensies over ‘van doen naar zijn’:

Van alles wat ik over non dualiteit heb gelezen, ook van leermeesters als Mooji, Rupert Spira etc, is dit de eerste die me met iedere zin rechtstreeks naar de stilte en het ruime gewaarzijn brengt. Prachtig!’
Nanette Kant over ‘van doen naar zijn’, oprichter en coach bij Innersteps, school voor natuurcoaching en auteur van ‘Zen in de chaos’.

‘De shift van doen naar zijn die ze beschrijft lijkt één-voudig en is dat ook, al zal je denken het daar niet mee eens zijn. Op een directe manier wijst ze naar het ervaren van de onvoorstelbare verstilde is-heid.
(…)
Door de shift te maken van doen naar zijn, oefen je met geluk uit je zelf halen (het suizen) in plaats van uit de negen gaten van het lichaam. Je ervaart dan het geluk dat we werkelijk zijn in plaats van de pijn die het doet door te geloven een persoon te zijn die van alles moet doen. Deze stille onmetelijkheid van de zichzelf kennende is-heid draagt waarnemingen, gevoelens, emoties en laat alles moeiteloos weer los.
Laat dit boekje tot je te komen, waar we terugvinden waar we al eeuwig waren, terwijl je jezelf verdroomt een mensje te zijn in een wereld vol andere lichamen.’

Jan van Delden over ‘van doen naar zijn’ in het tijdschrift Inzicht, spiritueel leraar en auteur van onder andere ‘Terug van nooit weggeweest’.

Lees hier de volledige recensies>>


Kosten: 22,99
ISBN: 9789492995964
Peter Winteraeken ging met me in gesprek over het boek, een gesprek waarbij we je vooral graag willen laten proeven waar over gaat.
Hieronder kun je de trailer van het boek bekijken die Samsara books maakte.Dankwoord

En dat dit boek er is, heb ik te danken aan de hulp en begeleiding die ik al jaren krijg van Tanja Timmerman. Ze heeft mijn eerst boek ‘Het ja-gevoel‘ en het prentenboek ‘Mees en de magische poort‘ geredigeerd evenals dit boek, zodat ik het aan uitgeverij Samsara kon aanbieden. Mascha van Kempen kwam met het idee voor de prachtige illustraties en maakte de foto die op de binnenflap van de cover staat.
Daarna hebben er nog veel meer mensen van uitgeverij Samsara aan meegewerkt, wat geleid heeft tot dit waanzinnig mooi vormgegeven boek.
Meinhard van de Reep was degene die ‘Ja’ zei tegen het boek en me adviseerde om aan ieder hoofdstuk een oefening toe te voegen. Wat ben ik blij dat ik dat gedaan heb! Sanne Broekhuis zorgde voor de begeleiding van het hele proces. De prachtige omslag en het meesterlijke binnenwerk zijn gemaakt door Erik Thé. Anne Colenbrander deed ook de redactie. En Tamara Butter is de spil bij Samsara die zorg draagt voor het in de wereld zetten van het boek. Ik ben ontzettend blij met de bijdrage van ieder en ik prijs me een gelukkig mens met de hulp van deze kundige mensen.