Van doen naar zijn

In het voorjaar van 2021 verschijnt bij Samsara books mijn derde boek:
Van doen naar zijn, de kracht van eenvoud.

Een stukje uit de inleiding:

Inleiding

Soms lees je een artikel of boek dat een verschuiving in je bewustzijn teweegbrengt. Alsof de woorden een energie overbrengen die iets fundamenteels verandert in hoe je jezelf en het leven ervaart. Je voelt de woorden als het ware, meer dan dat je ze begrijpt vanuit het denken. Ik hoop dat dit boek op die manier voor jou mag werken. De woorden en oefeningen zijn geleiders voor een innerlijk weten, een realisatie die in jou ligt en die alleen maar aangeraakt en wakker gemaakt hoeft te worden. De woorden dansen en trillen van een innerlijk weten dat we samen delen. Een besef van wie we ten diepste zijn.

 Waarom zou je dat willen ontdekken? Allereerst vermoed ik dat je, net als ik, waarschijnlijk niet anders kunt dan gehoor geven aan die innerlijke roep tot zelf-ontwaken en spirituele verlichting. Daarnaast vermoed ik dat je ook graag vrij wilt zijn van het geploeter van de persoonlijkheid, die zich staande moet zien te houden in een potentieel gevaarlijke wereld. Die zo op haar tenen loopt en haar best doet, en daarbij toch steeds het gevoel heeft dat het nooit goed genoeg is. Die zich zorgen maakt, zich angstig en gespannen voelt, gestrest, gehaast, gefrustreerd, boos en teleurgesteld. Wie wil daar nu niet uit ontwaken?

Toen ik begon met schrijven wist ik dat het een klein boekje zou worden over de essentie van spiritualiteit en zelfrealisatie. De woorden en praktische oefeningen zijn bijzonder krachtig en vormen een soort poweryoga voor de ziel.

Moge de woorden en oefeningen in dit boek zonder omwegen je hart en ziel bereiken, om je van daaruit behulpzaam te zijn op jouw unieke pad van spiritueel ontwaken en de belichaming daarvan in je dagelijks leven. Hoewel de woorden slechts verpakkingsmateriaal zijn, vermoed ik dat je er de waarheid van jouw zijn doorheen kunt ervaren en ik wens je toe dat je daar je thuis herkent.

Voor vervulling en liefde hoe je niets te presteren.
Hoef je niets te bereiken.
Het is altijd aanwezig.

Dit geschenk dat ben jij
en dat ben ik.
Dit geschenk is wat we delen
terwijl het in zichzelf ondeelbaar is.

Daal erin af,
dieper en dieper,
zodat het zich voor je opent.
Totdat het alles doordrenkt
en alles is.

Verschijningsdatum: 10 mei 2021
Kosten: 19,90
ISBN: 9789492995964


Tanja Timmerman hielp me bij de totstandkoming van het boek en het is dankzij haar inzet dat ik het aan Samsara books kon aanbieden. Wat prijs ik me gelukkig met haar hulp en aanwezigheid.

Een foto van Tamara Butter (van uitgeverij Samsara books) en Linda Rood

Op de foto Tamara Butter van Samsara books en Linda Rood in gesprek over het in 2021 te verschijnen boek ‘Van doen naar zijn’