Linda Rood

linda_RoodIk ben Linda Rood en woon met mijn vriend en onze twee kinderen in Groningen. Lange tijd was ik op zoek naar innerlijke vrede en vrijheid wat mij op het pad van spiritueel ontwaken bracht. Op mijn zoektocht kwam ik langs vele prachtige methoden en inspirerende spiritueel leraren en opleiders. Ik heb opleidingen afgerond in onder andere maatschappelijk werk, transpersoonlijke therapie, intuïtieve ontwikkeling, healing, werken met familie opstellingen, mindfulness, emdr en relatietherapie. Ik volgde retraites bij onder andere Adyashanti en ik verslond boeken op het gebied van spiritualiteit en heling. Het heeft me allemaal mede gevormd tot de mens die ik ben. Ruim achttien jaar werkte ik met veel plezier en bezieling als maatschappelijk werkster bij het algemeen maatschappelijk werk. Ik leerde er veel over lijden, de oorzaken van lijden en uiteindelijk de laatste jaren dat ik als maatschappelijk werkster werkte ook over het ontwaken uit lijden.

De zoektocht naar spiritueel ontwaken bracht me uiteindelijk terug waar ik begon. Bij mijzelf. Uiteindelijk durfde ik het aan om de (spirituele) ideeën los te laten, zodat ik mijn eigen waarheid kon ontdekken. Zonder houvast van ideeën en leefwijzen van anderen. Hoe wijs of verlicht de ander ook mocht zijn. Voor mij was dat een grote sprong. Ik was iemand met een ondertoon van angst voor het leven en ik vond het moeilijk houvast los te laten. Hoe meer ik echter losliet en het ja- gevoel volgde, hoe meer het leven mijn leermeester werd en zijn wonderen, onvoorwaardelijke liefde en overvloed prijsgaf. In deze periode begon ik met het schrijven aan het boek Het ja-gevoel.

Terwijl innerlijke vrijheid toenam viel het me op dat zowel ikzelf als de mensen die ik begeleidde soms gehecht bleven aan diep ingesleten kernovertuigingen en patronen. Geen therapievorm leek hier vat op te hebben. Uiteindelijk ontwikkelde ‘ik’ daarom begin 2013 het meditatief onderzoek ‘de Vragen naar Vrijheid’. Hoewel ik dit in eerste instantie ontwikkelde voor mijzelf begon ik er al vrij snel ook andere mensen mee te begeleiden. Het bleek een bron van heling en inspiratie in zowel mijn leven, als in die van vele anderen. Daar waar eerst zorgen, angsten, gedachte- en gewoontepatronen mijn leven voor een groot deel hadden bepaald, was nu ruimte voor innerlijke vrede en de ‘Ja’ dat alles omvat. Een zich eindeloos verdiepend proces.

Eind 2014 besloot ik mijn ja-gevoel te volgen door te stoppen met mijn werk als maatschappelijk werkster om me volledig te richten op het begeleiden van mensen met de Vragen, het geven van meditatieve bijeenkomsten en schrijven als zelfstandige. Naast het individueel begeleiden van mensen organiseer ik regelmatig meditatieve bijeenkomsten, een jaargroep en een dag workshop waarin ik mensen leer hoe zij zelf De Vragen naar Vrijheid kunnen onderzoeken.