Linda Rood

Linda balancerend op een paal in het bos

Een zoektocht

Ik ben Linda Rood en woon met mijn vriend en onze twee kinderen in Groningen. Lange tijd was ik op zoek naar innerlijke vrede en vrijheid wat mij op het pad van spiritueel ontwaken bracht. Op mijn zoektocht kwam ik langs vele prachtige methoden en inspirerende spiritueel leraren en opleiders. Ik heb opleidingen afgerond in onder andere maatschappelijk werk, transpersoonlijke therapie, intuïtieve ontwikkeling, healing, werken met familie opstellingen, mindfulness, emdr en relatietherapie. Ik volgde retraites bij onder andere Adyashanti en ik verslond boeken op het gebied van spiritualiteit en heling. Het heeft me allemaal mede gevormd tot de mens die ik ben. Ruim achttien jaar werkte ik met veel plezier en bezieling als transpersoonlijk therapeut en als maatschappelijk werkster bij het algemeen maatschappelijk werk. Ik leerde er veel over lijden, de oorzaken van lijden en uiteindelijk de laatste jaren dat ik als maatschappelijk werkster werkte ook over het ontwaken uit lijden.

Einde van een zoektocht

De zoektocht naar spiritueel ontwaken bracht me terug waar ik begon. Bij mijzelf. Na verlichtingservaringen durfde ik het uiteindelijk aan om alle opgedane (spirituele) ideeën los te laten, zodat ik mijn eigen waarheid kon ontdekken. Zonder houvast van ideeën en leefwijzen van anderen, hoe wijs of verlicht de ander ook mocht zijn. Voor mij was dat een grote sprong. Ik was iemand met een ondertoon van angst voor het leven en ik vond het moeilijk houvast los te laten. Hoe meer ik echter losliet en het ja-gevoel volgde, hoe meer het leven mijn leermeester werd en zijn wonderen, onvoorwaardelijke liefde en overvloed prijsgaf. In deze periode begon ik met het schrijven aan het boek Het ja-gevoel.

De Vragen naar Vrijheid

Ondanks dat innerlijke vrede toenam merkte ik dat sommige patronen zich hardnekkig bleven herhalen in mijn leven en dat die mijn vrije bewustzijn konden kapen. Ik had menig spiritueel leraar horen vertellen over het belang van zelfonderzoek en het doorzien van overtuigingen en ik voelde tot in iedere vezel van mijn wezen dat dit waarheid was. Ik wist alleen niet hoe. Niet door erover na te denken, maar hoe dan? Tot het leven me op een dag verraste door me een ingeving te laten volgen. Dit was de dag dat ik het zelfonderzoek de Vragen naar Vrijheid ontwikkelde. Kon het zo eenvoudig zijn? Blijkbaar wel. Hoewel ik de Vragen naar Vrijheid in eerste instantie ontwikkelde voor mijzelf begon ik er al vrij snel ook andere mensen mee te begeleiden. Het bleek een bron van heling en inspiratie in zowel mijn leven, als in die van vele anderen. Daar waar zorgen, angsten, gedachten- en gewoontepatronen mijn leven voor een groot deel hadden bepaald, was nu ruimte voor innerlijke vrede en de ‘Ja’ dat alles omvat. Een zich eindeloos verdiepend proces.

Afbeelding van Linda Rood

Mijn hart volgen

Eind 2014 besloot ik mijn ja-gevoel te volgen door te stoppen met mijn werk als maatschappelijk werkster en therapeut om volledig de flow te kunnen volgen. Naast de boeken die ik heb geschreven deel ik dagelijks inspiratie op de sociale media, begeleid ik mensen individueel en organiseer ik regelmatig bijeenkomsten.

  En, springen!

In deze opname introduceer ik mijzelf door te delen over de drie belangrijkste lessen in mijn leven.