Retraite onvoorwaardelijke liefde in de praktijk in België

Een retraite om af te dalen in je zijns-natuur, waarvan onvoorwaardelijke liefde een kwaliteit is.

Het klinkt zo gemakkelijk maar in de praktijk is het vaak behoorlijk lastig om vanuit onvoorwaardelijke liefde te kijken, luisteren en te leven.

Foto van bos van Johannes Plenio, unsplashfoto's


Want wat als bijvoorbeeld iemand de dingen heel anders ziet dan jij en je het gevoel hebt dat niemand jouw standpunten begrijpt?
Hoe doe je dit?
Het is makkelijk als je alleen bent in een hutje op de hei, maar ja, daarna kom je weer terug in het “normale” leven  en dan?!!!!

Na een prachtige retraite in de Abdij van Averbode hebben Raf Stevens en Nele Sturtewagen vanuit ‘Het ogenblik‘ ons (Peter Winteraeken en Linda Rood) opnieuw uitgenodigd om een 2-daagse retraite te verzorgen die volledig in het teken staat van dit thema. Door middel van lessen uit een cursus in wonderen over liefde, heel-zijn en één-zijn, stille tijd, meditatie, stiltewandelingen en zelfonderzoek (Choose Again en Vragen naar Vrijheid) is er ruimte voor verdieping en het in de praktijk brengen van onvoorwaardelijke liefde.

Een groot deel van deze retraite zal in stilte plaatsvinden, waardoor er ook echt ruimte is om die diepte binnenin jezelf te ervaren. Naast de stilte momenten zal er ook een interactief programma zijn waarin we met elkaar ruimte zullen maken voor meditatie, verdieping, stiltewandelingen, verbinding, het inbrengen van issues voor zelfonderzoek en natuurlijk is er ook ruimte voor het delen van ervaringen.

We zijn ontzettend blij dat Raf Stevens en Nele Sturtewagen deze retraite organiseren en je bent van harte welkom om samen mee af te dalen in de stilte en vrede van zijn, en te oefenen met het in de praktijk brengen van onvoorwaardelijke liefde.

Retraite onvoorwaardelijke liefde in de praktijk
Wanneer: zaterdag 4 en zondag 5 mei 2024
Waar: Hof Zevenbergen in België
Richtprijs: 400,00 Inclusief overnachting, alle maaltijden én begeleiding.
(Prijs onder voorbehoud i.v.m. de exacte prijszetting van de externe locatie in 2024)

Overleg over de workshop- en begeleidingskosten is mogelijk.

Je kan je aanmelden bij Het Ogenblik via onderstaande knop.
Enkele deelnemer reacties aan de voorgaande retraites:

Afgelopen weekend deelgenomen aan de retraite Onvoorwaardelijke liefde in de praktijk in de prachtige abdij van Averbode. Twee dagen helemaal ondergedompeld geweest in de Liefde van het zijn, in de Liefde van ieder die aanwezig was. Onbevooroordeeld, bewogen en met zoveel compassie hebben Linda en Peter deze dagen ons begeleid hierin. De tools “de vragen naar vrijheid” en “choose again” familie opstellingen openden heel veel (h)erkenning, begrip en liefde. Een waar warm bad. Met de ondersteuning van de stille tijd was er geen ruimte om “verhalen” (het denken) weer de kop op doen steken. Heel fijn om op deze manier nog meer te zakken in “zijn en liefde” Peter en Linda en alle deelnemers: een groot dank je wel voor dit fantastische weekend dat hier thuis nog steeds voelbaar is en door werkt.’
Lieve groet Karin

‘Een prachtige retraite beleefd in een prachtige setting, onder begeleiding van Peter en Linda. Van het begin was er een vertrouwde geborgenheid in de groep en vooral ook in jullie.
Ik heb mezelf voelen transformeren en het zien gebeuren wanneer anderen liefde, kracht en moed in zichzelf vonden. In stilte te zijn gedragen en verbonden. Wat een mooi cadeau.
Dat jullie de liefde die nu in mij stroomt mogen voelen.’
Ben.


‘Hi Linda! Heel bijzonder. Echt weer heel anders ervaren dan andere retraites. Gevoel dat -dit het is-. Zoveel heling en rust weer ervaren. Het is zo simpel dan. En tegelijkertijd ook meer de ervaring van dat ik er helder bij aanwezig was/ben. En gevoel van en/en. De veilige bedding van onvoorwaardelijke liefde/zijn én juist daardoor het nog meer kunnen toelaten van wat is, ook de schaduwkanten.’
– Menno


‘Dankbaar dat ik erbij was. Het was magisch om in de rust en vrede te zijn die er altijd is, maar die ik niet altijd gewaar ben. Van Doen naar Zijn ervaren, een groot geschenk.‘
– Christel


‘Dank, grote dank voor het prachtige, voedende, deugddoende, vernieuwende weekend! Ik geniet nog na. Het heeft me verdieping gebracht en een grote ondersteuning van mijn spirituele praktijk.’
– Nele


‘Het was heel fijn om deel te mogen nemen aan de retraite in Denekamp. Het was echt baden in een bad van onvoorwaardelijke liefde! Helpend waren ook de vragen naar vrijheid die me confronteerden met bekende, schijnbaar ingebakken overtuigingen. Ondertussen stelt het leven ons weer op verschillende manieren op de proef om het ‘rusten in zijn’ te oefenen.’
– Raf


‘Het stilteweekend in de abdij van Doetinchem was geweldig. Het maakt dat je niet hoeft te socializen. Dat is voor mij zo’n opluchting en op deze manier kun je echt bij jezelf naar binnen kijken. De aandacht mag naar jou. En met een vriendelijke glimlach is veel gezegd. Dit heeft me heel goed gedaan. Tussendoor is er hard (en hart) gewerkt met elkaar en was er veel om naar te kijken. Er zijn zoveel herkenningspunten die je bij een ander ziet en dan mag je meeliften op waar die ander op dat moment doorheen gaat, met een methode die je naar je kern brengt. Erg mooi. En ontroerend ook hoe open en vertrouwd je wordt met elkaar in 3 dagen. Niemand kent elkaar en aan het einde is er zoveel wat verbindt.

Tijdens het programma waarin we dus met elkaar mochten oefenen werd er wel gesproken. In de pauzes was het stil. En in je eigen tijd. Ik heb elke dag een dutje gedaan in mijn eigen (!) kamer. ‘s Morgens kon je starten voor wie wilde met een dienst in de kapel om 6:15 uur. Daarna voor wie wilde een stiltewandeling om 7:00 en vervolgens ontbijt. En vanaf dan ontvouwde zich de dag. Ik vond het een groot cadeau aan mezelf. Het is de bedoeling vanuit mijn opleiding dat je 3 ‘workshops’ naar keuze meeneemt. Dit was er een van.

Linda en Peter – die onze potentiële ‘verloskundigen’ wilden zijn tijdens deze dagen – hebben een hele fijne energie samen. Linda heet je welkom met haar gave van rust en ruimte en kijkt je met wijdopen ogen en een heldere blik aan, waardoor ik me helemaal gezien en gehoord voelde. Omhuld door zachtheid. Haar stem is magisch : ze neemt je mee voor een (spontane) meditatie en je gaat er echt ‘in’. Van doen naar Zijn. Peter geeft je het gevoel dat we allemaal prachtig mooie mensen zijn. Daaruit spreekt het onschuldige en ongelofelijk liefdevolle kind in onszelf. Wij zijn Liefde. We mogen vertrouwen op deze eeuwige bron. Alles is al aanwezig, alleen vergeten we dat nog weleens. Dan herinnert Peter je daar graag weer aan.

Bedankt lieve vroedvrouw en -heer, Linda en Peter, voor deze bevrijdende stilte beleving in een mooie natuurlijke omgeving vol geschiedenis en wijsheden. En bedankt aan alle mensen die in deze groep waren. Wat heb ik veel van jullie mogen leren. Wat zijn jullie mooi! In de dagen hierna voelde ik me overstromen van liefde en wilde ik (nog) vaker mensen een knuffel geven. Ik voel ook dat ik mezelf ruimte mag geven. Er borrelen ideeën op. Ik beleef een lekkere (dwz hier en nu) energie. Ontzettend fijn!’
Hartegroet, Beatrijs.

Foto: Hannah Busing, unsplashfoto's