Individuele begeleiding

Wanneer het leven ons uitdagingen geeft dan is dat niet om ons te pesten of ons leven zuur te maken. Integendeel. Het leven biedt ons hiermee een mogelijkheid om te helen.

Vlinder op struik

De helende en transformerende werking van de ‘Vragen naar Vrijheid’

Omdat ik in mijn begeleiding veelal werk met de door mij ontwikkelde methode de ‘Vragen naar Vrijheid’ wil ik daar iets over beschrijven. Het is een baanbrekende methode die moeiteloos diepgewortelde en beperkende overtuigingen aan het licht brengt, heelt en oplost evenals ermee verbonden pijn. De methode verbindt je met wie je wezenlijk bent: heel en vrij. Van hieruit is heling mogelijk tot waar je je nog onvrij voelt, tot in de wortel van ondermijnende en beperkende gedachten- en gewoontepatronen.

Een probleem lijkt vaak een onderliggende overtuiging te bevestigen en bekrachtigen. Bijvoorbeeld wanneer je tegenslag meemaakt: “Zie je wel, ik kan het niet.” of: “Ik ben het niet waard”, “Ik ben niet goed genoeg.”, “Het leven is onrechtvaardig.” of: “Een dubbeltje wordt nooit een kwartje.” De uitnodiging die het meditatief onderzoek ‘De Vragen naar Vrijheid’ je geeft is om de overtuigingen te doorzien, zodat heling plaats kan vinden. Wanneer een overtuiging eenmaal doorzien is vanuit je hart ontstaat er ruimte voor helende en gezonde manieren van reageren en voor je potentieel om tot ontplooiing te komen. Daar waar eerder beperkende overtuigingen je leven inkleurde, is er nu ruimte voor de flow van het leven om vrijuit door je heen te stromen, gericht op het tot bloei komen en vieren van het leven. Het leven wil niets liever dan je helen. Het wacht eindeloos geduldig en liefdevol tot je ‘Ja.’ zegt. Het zal je helpen door je situaties te geven die innerlijke nee’s aan het licht brengt, zodat deze geheeld kunnen worden en kunnen smelten in Ja.

– Jouw ja-gevoel leidt je naar innerlijke vrede en vrijheid.
Een nee-gevoel laat je zien waar de deur naar deze vrede en vrijheid is. –

Individuele begeleiding
Praktische informatie:
Het aantal sessies dat nodig is, hangt af van de situatie en waar je je bevindt in je proces.
Over het algemeen varieert dit tussen de drie tot zes sessies. Een sessie kan vijftien minuten duren maar ook twee uur. De tijdsduur zegt niets over de effectiviteit van de sessie. Meestal duurt de eerste sessie wat langer dan de sessies daarna.
In sommige situaties is een afspraak mogelijk via Skype.
Mocht je van verder weg komen, dan is er de mogelijkheid om in de buurt te overnachten. Mocht je informatie willen over een overnachtingsmogelijkheid dan hoor ik het graag.

Voor meer informatie kun je mailen naar:
hetjagevoel@gmail.com 

Kosten: 95,- per sessie.

Belangrijke informatie!
Hoewel mijn begeleiding en het meditatief onderzoek therapeutische effecten heeft, is mijn begeleiding geen therapie en is het hier ook geen vervanging voor! Mijn begeleiding is gericht op zelfonderzoek en zelfrealisatie en dat is een fundamenteel andere insteek dan traumaverwerking. Mijn begeleiding is gericht op het onderzoeken of dat wat je gelooft over jezelf en het leven waarheid is of slechts een verhaal dat je bent gaan geloven op basis van ervaringen die je hebt meegemaakt. Wanneer er sprake is van een psychische of lichamelijke aandoening (zoals gevoeligheid voor wanen, schizofrenie of borderline) dan is het belangrijk om hier de juiste hulp voor in te schakelen via je huisarts.


Reacties op het meditatief onderzoek met de vragen naar vrijheid:

‘Op een bijzonder liefdevolle manier nam Linda mij mee in het proces rondom de Vragen naar Vrijheid. Het was zo fijn om te merken dat ze helemaal bij mij was. Ik voelde me daardoor gesteund en veilig genoeg om naar pijn toe te bewegen. Ze moedigde me aan om los te komen van gedachten en de antwoorden vanuit mijn innerlijk weten op te laten komen. Hierdoor konden diepgaande inzichten zichtbaar worden.
Ik heb genoten van de enorme betrokkenheid waarmee Linda mij begeleidde. Voor even waren mijn doorbraken ook die van haar, wat me het gevoel gaf er echt samen doorheen te gaan.
Dank je wel voor de fijne samenwerking, Linda. Je vragen hebben mij helder laten zien waar mijn weg naar vrijheid op dit moment ligt!’
– Daphne


‘Linda heeft een ongelooflijke liefde in zich waarmee ze me stap voor stap door de Vragen naar Vrijheid heen nam. Ze is geduldig, laat je voelen en onderzoeken wat er nog onopgelost in je zit en heeft de gave om je daarbij met aandacht te begeleiden. Ze weet iemand op zijn of haar gemak te stellen en heeft de Vragen nauwkeurig uitgekristalliseerd door middel van haar eigen ervaring. Het is een erg waardevol proces waar veel mensen bij gebaat kunnen zijn, indien ze open staan voor innerlijke vrijheid en de bereidheid hebben eerlijk naar zichzelf te kijken. Dankje Linda voor onze sessie!’
– Ludo


Vorige week was ik langs bij Linda Rood voor de vragen naar vrijheid. Wat een krachtige techniek; eenvoudig en zeer to the point. Ik heb heel diep kunnen ervaren wat een oude onbewuste overtuiging met me doet en hoe het me belemmert in mijn huidige leven. Ik heb ze helemaal kunnen doorvoelen en doorleven om vervolgens bewust te kiezen voor vrijheid. Ik heb de overtuigingen vervangen door bekrachtigende woorden en uitspraken.

Linda is een fijne en gevoelige begeleidster met een ongedwongen en open houding. Ze leidde me rustig maar met vaste hand door het proces. Het is absoluut de moeite waard om eens een afspraak met haar te maken. En als je eerst iets meer van haar wil weten lees dan haar boek JA.’
– Yvonne Coppens


‘Ik had er twee sessies voor nodig afgelopen week en toen was ik er ook echt in elke vezel van doordrongen (dankjewel lieve Linda Rood, dankjewel lieve Gaby van De Academie). Het is moeilijk in woorden te vatten hoe groot de impact kan zijn van zulke sessies. Het voelt alsof je met een brommer tegen een boom oprijdt en je systeem helemaal door elkaar heen wordt geschud en de wereld er vanaf dan nooit meer hetzelfde uitziet. Zoiets. Beetje kromme vergelijking eigenlijk, maar dit soort sessies gaan veel dieper dan gewoon een goed gesprek. Het is intens en indrukwekkend. En ik heb nu vanuit mijn hele systeem gevoeld dat ik niet meer wil leven vanuit angst en verkramping. Ik wil leven vanuit vertrouwen en overgave. Overgave aan het leven. Er op vertrouwen dat het leven voor me zorgt en me beschermt en goed voor me is. Naïef? We zullen zien.’
–  Alexandra Rakemann
Lees verder op haar blog>>


Heling vindt plaats vanuit heelheid.