Lezersreacties over het boek ‘van doen naar zijn’

Foto van een afbeelding uit het boek 'Van doen naar zijn' van Samsara books


14-06-2021
‘Dit weekend heb ik de prachtige krachtbundel “Van doen naar zijn” uitgelezen. Ik ben diep onder de indruk. Ik merk dat door het lezen van het boek nieuwe inzichten zijn gekomen en andere inzichten dieper zijn verankerd. Alsof de helderheid is toegenomen. Wat is dit mooi geschreven, de liefde voelbaar in de woorden. Een pracht cadeau voor zovelen. Dankbaar dat ik dit boek mocht lezen.’
– Nathasja Schadron, auteur van: ‘Morgen zal het vrede zijn’


11-06-2021
‘Elk woord komt binnen. Elk woord resoneert met binnen. Echt elk woord. Amazing. Het is bijzonder, want ik ‘weet’… en het zijn ook niet de woorden maar de intense energie, de energetische kracht die het boek afgeeft bij het lezen ervan. Nog nooit meegemaakt.’
– Patricia


10-06-2021
‘Aanvankelijk had ik alle publiciteit rondom dit boekje een beetje langs mij heen laten gaan, zo van: “Ach, weer zo’n zelfhulpboek. Daar geloof ik nu echt niet meer in”. Tot ik vorige week een paar dagen naar Drenthe was op mini-vakantie en toch eigenlijk wel iets leuk te lezen wilde mee hebben. Dus toch maar besteld en rustig erin begonnen. 
En al snel kwam ik erachter ‘dat dit toch echt andere koek is’…. Wat heb je dat mooi en helder uitgelegd!
Zo heb ik het nog niet eerder gelezen (en ik heb echt al karrevrachten aan spirituele boeken gelezen…).
Zo simpel, aards en to the point. En heel herkenbaar natuurlijk.’
– Alice


Foto van Stef van Houtert

29-05-2021
‘Dit klein maar o zo krachtig boekje geschreven door Linda Rood verdient het om met dit lekkere weer letterlijk en figuurlijk in het zonnetje gezet te worden.
Heel eerlijk… In eerste instantie was ik een beetje huiverig. Ik ken de kracht van zijn maar heb ook mijn dromen en verlangens. Mag ik nog wel creëren en manifesteren of is het de bedoeling dat ik alleen nog maar meditatief ga stofzuigen? Inmiddels heb ik het boek al drie keer gelezen. Ieder woord is raak. Het is namelijk op een begrijpelijke en liefdevolle manier geschreven. Het boekje helpt mij om weer bewust te worden van het enige dat er is. De volledigheid van dit moment. Dit boekje is wat mij betreft een ‘must have’ voor alle mensen die zichzelf bezig houden met zelfrealisatie en bewustzijn.’
– Stef van Houtert, stefvanhoutert.nl


23-05-2021
‘-van doen naar zijn. De kracht van eenvoud.-
Is de titel van het nieuwe boek van Linda Rood. Afgelopen woensdagavond was ik bij haar online boekpresentatie. Het was een feestje om er bij te zijn! Niet alleen vanwege de feestelijke lancering van dit werkelijk bijzonder mooie boekwerk. Dat ook nog eens fraai geïllustreerd is. 
Nee, vooral doordat Linda de kracht verstaat en de kunde bezit om je direct een ervaring ‘van doen naar zijn’ mee te geven. Je proeft meteen van de inhoud die achter de woorden schuilgaat. In alle eenvoud laat zij jou afdalen van de gebruikelijke menselijke ‘doe modus’ naar de ‘zijns modus’. 

Zodat je dit moment, het Nu, ervaart. Los van alle opsmuk. Bewust en zonder moeite aanwezig zijn in het moment. Zonder het te willen veranderen. Of uit te reiken naar waar de aandacht normaliter naar toe wil gaan. Het is de complete omarming van al wat is.
Ervaar je bij jezelf dat je altijd maar ‘aanstaat én doorrent’?
Voel je de behoefte om meer aanwezig te zijn in het moment?
Dan is dit boek een prachtige gids hierbij!

Zelf merk ik dat ik aandachtiger leef en geniet van het moment. Zo eenvoudig kan het leven zijn. Dank je Linda! Fijn dat jij in ons midden bent. Precies zoals jij bent.’
– Peter Winteraeken, praktijk voor Bewust Zijn


17-05-2021
‘Ik ben geen snelle lezer, lees bijna niet maar vind je boek(je) een pareltje. Het ademt zo’n rust en zo’n eenvoud of liever rust dóór de eenvoud. En de illustraties vullen zo mooi aan. Ik land telkens weer in de rust van het zijn, ook door de beelden, de kleuren, de eenvoud van alles.
Het is een geweldig boek en ik hoor telkens jouw stem als het ware voorlezen. Wat me ook brengt op het idee van dit in een luisterboek gieten. Wow, te gek, lijkt me dat.
Hoe meer ik je hoor, lees en ervaar, hoe meer ik eigenlijk concludeer: je hebt zoiets moois ‘te pakken’ (haha, maar als je het wilt pakken, ontglipt het je denk ik, dus niet doen!) met wat je neerzet. Zoiets moois. Het is zo’n bijzondere stap die we nu mogen maken om de de eenvoud te ervaren, zonder verdere poespas, van doen naar zijn.
Dat alles plaatsvindt in dat grotere van wat we zijn, is briljant vind ik. Dat heb ik nog nooit zo simpel en consistent uitgelegd gehoord. Dus lieve Linda, gooi alle deuren in je maar open. Je hebt de wereld een parel gegeven/te geven.
– Nynke Catharina Rinzema, Soultouching


Recensie

Zijn met wat er is. Niet vooruitsnellen. Kernwoorden uit het nieuwe boek van Linda Rood uitgegeven bij Samsara.

Ga er maar aanstaan. Dus ook in het geval van woede, wanhoop, angst, pijn, verdriet of verlies? Ja, zegt Linda. Zoals ze het ook al verwoordde in haar eerder verschenen boek ‘Het ja-gevoel’. Het leven met alles erop en eraan overkomt je en zelfs het verzet ertegen is er onderdeel van. Je kunt je niet-niet verzetten als dat het is wat zich voordoet. Zolang er maar geen verhaal van gemaakt wordt. En als dat wel zo is hoef je het verhaal niet te geloven.

Wat opgemerkt kan worden is dat de turbulentie van het leven altijd plaats vind in jouw aanwezigheid, in de ruimte en de beschikbaarheid die jij bent. Daarin kan weerstand en al het andere verschijnen en verdwijnen en plaats maken voor een directe ervaring van verstilling en helder inzicht in de aard van alle dingen. Er kan kortom ‘verlichting’ plaats vinden. Niet door jouw inspanning, streven of je-best-doen, maar doordat je weg zakt in je ware natuur. De ingang daarvan is het hier en nu, dit moment waarvan er geen tweede is.

Linda verstaat de kunst d.m.v. meditatie en oefeningen je mee op reis te nemen en je te laten ontspannen in dit moment en zo vol-ledig-heid te ervaren. Een shift te doen onstaan in je bewustzijn waarvoor je niets speciaals hoeft te doen. Geen zeven stappen plan dus of positief denken, maar slechts een uitlijning of samen vallen met de tastbare wereld. Van de ik die je dacht te zijn – een verhaalpersonage – naar een ongrijpbaar, vloeiend, niet vast te leggen en onnoembaar zijn. Inclusief met alle bijbehorende gevoelens en ervaringen van geest, lichaam en levensomstandigheden.

Foto van Jan van Rossum

Het boek is een directe verwijzing naar iets wat heel en onaangetast blijft ongeacht wat zich voordoet. Eenvoudig en vanuit zachtheid geschreven, vibrerend in elke zinswending. Voor mij wederom een ja-gevoel voordat ik nee zou kunnen zeggen.

Jan van Rossum
mei 2021


15-05-2021
‘De woorden uit je boek voelen als warme druppels. Iedere druppel is heling.’
– Jos


14-05-2021
‘Wat een herkenning je boekje. Ik verwonderde mij dat het een hele prettige leesletter was en toen las ik het stukje van hoe de shift te doen en merkte ik dat dit eigenlijk al gebeurde tijdens het lezen. Ik voel me goed en ook verdrietig. Dit is het eigenlijk, alles is mens zijn maar het dan door hebben… geweldig!’
️- Ron


14-05-2021 (Lezersreactie op bol.com)
‘Een enorm verrijkend boek.
Wat een heerlijk boek! Ik las het eerste hoofdstuk, wat zeg ik: de eerste zin, en was verkocht. Zo eenvoudig, zo simpel, zo krachtig. Een enorm verrijkend boek, makkelijk leesbaar, heerlijke oefeningen, prachtige teksten. Deze tekst blijft in mij resoneren: “Het leven wil niets liever dan je helen. Het wacht eindeloos geduldig en liefdevol tot je ‘ja’ zegt”.
– Agnes Klinkert


13-05-2021
‘Ik heb de eerste 20 pagina’s gelezen. De eerste indruk is meteen fantastisch. Jouw tekst, maar ook de hele vormgeving, van formaat, lettergrootte, jouw foto, eigenlijk alles. Het is boeiend om te lezen, vanaf de eerste woorden. Echt gaaf. Ik ben benieuwd naar de rest. Soms is een simpel zinnetje lezen, voldoende om het boek weer even neer te leggen, en het te laten doordringen. Bijvoorbeeld de herinnering aan het feit dat ik al volledig ben. Dat opnieuw weten, maakt me weer blij. Dank je wel voor dit prachtige geschenk dat je de wereld gegeven hebt, en zo ook aan mij.’
– Vic


10-05-2021
‘Wat een opluchting. Dat doet je nieuwe boek met me. Mooie herinnering om te ZIJN. Ik was het vandaag juist even kwijt terwijl ik een Trager sessie gaf, het was dus geen goeie sessie. Maar nu ben ik er weer.’
(Met Trager werk je vanuit zijn. Alleen dan gebeurt er wat en vind er verandering plaats bij de cliënt.)
– Robert, www.robertbeweegt.nl


09-05-2021
‘Dit boek voelt als thuiskomen.
Ik heb al heel veel boeken verslonden als het aankomt op persoonlijke ontwikkeling… maar dit boek is euh… buitencatergorie. Linda Rood beschrijft het zo krachtig in haar eenvoud. Dit boek is thuiskomen. In het NU. In het ZIJN. In de Is-heid van het leven. Bij jezelf.
Zo mooi, maar echt zo mooi. Een absolute aanrader, beloofd! De kracht zit in de eenvoud. De concrete en helpende oefeningen tussendoor maken het extra fijn!’
Riziana Romagnoli, moedige mama coach & mindset expert