Online retraite – Herberg van liefde

Een (online) retraite om je thuis te herkennen als liefde en om daar alle delen in jezelf te ontmoeten die zich nog afgescheiden voelen. Met meditaties, Een cursus in wonderen, Choose Again en de Vragen naar Vrijheid zakken we af naar het domein van Zijn en ontmoeten we daar waar het licht op schijnt.

Foto van Aaron Burden, unsplashfoto's


De retraite staat in het teken van de wijsheid en liefde die te vinden zijn in je hart. Dat betekent dat we naar binnen keren, naar de tijdloze stilte in onszelf. Om te ervaren hoe het is wanneer je daar langere tijd verblijft. En om te merken hoe de mind en de reflectie ervan (de buitenwereld) je wellicht uitnodigen of uitdagen om de stilte van zijn te verlaten en weer op te gaan in gedachten en bezigheden. Ook als dat gebeurt klopt het precies. Dat is waar we leren, waar verdieping en verruiming van bewustzijn en heling mogelijk is. De liefde, stilte en wijsheid van ons hart wil tot uitdrukking komen in ons dagelijks leven.

Tijdens onze vorige online retraite ontdekten we de kracht van een online retraite thuis volgen. Namelijk de verdiepende stilte, onderlinge verbinding en het ervaren van een gezamenlijk veld die retraites geven in combinatie met het thuis integreren in je dagelijks leven. Immers juist in ons dagelijks leven worden we uitgedaagd om gewoontepatronen te volgen die ons vaak afleiden van de stilte en liefde van ons hart. Zoals het afleiding zoeken op de sociale media en dergelijke.

Tijdens het weekend wisselen we begeleide meditaties en afdalen in de stilte van zijn af met lessen uit een cursus in wonderen en met deelrondes met onder andere de mogelijkheid tot zelfonderzoek met Choose again en Vragen naar Vrijheid. In de middag is er vrije tijd om bijvoorbeeld te wandelen met door ons ingesproken begeleide meditaties.

We nodigen je uit voor een cocoon weekend waarbij je sociale media en tv (zoveel mogelijk) laat liggen.

Foto: Anthony Holmes, Unsplashfoto's

Hoe: via zoom
Begeleiding: Peter Winteraeken en Linda Rood
Data:
2024: vrijdagavond 12 januari 19.30 tot en met zondag 14 januari 17.15

Prijs: € 190,00 (inclusief btw)


De retraite gaat door met een minimum van acht deelnemers.
Je kunt je hieronder aanmelden. Voor de retraite in september kom je op de aanmeldpagina van Peter Winteraeken.


Deelnemer reacties:

‘The day after… Wat fijn om nog steeds gewoon thuis te zijn. De online retraite maakt de overgang van een ‘eiland’ (zoals een retraite op locatie soms kan voelen) naar het ‘vasteland’ (mijn eigen omgeving thuis) heel natuurlijk. Het generaliseren van de ervaringen en inzichten is daardoor voor mij eenvoudiger. Het eiland was mijn vasteland en omgekeerd. Dank voor deze mooie kans om dat te ontdekken.’
– Peter

‘Wat was het fijn het weekend, ik heb ontzettend genoten. Thuiskomen in je eigen huis (hart). Geweldig, de stilte ervaren zonder mobiel. En ja zelfs nu leg ik hem bewust weg!! Mijn huisgenoten zeer dankbaar met de rekenschap en wat ze voor mij gedaan hebben. Als dat geen LIEFDE is! Dankbaar aan mezelf dat ik dit cadeau aan mezelf heb gegeven de retraite ‘Stilte van mijn hart’, hierdoor voel ik dat ik meer ga schijnen, schitteren, in liefde ben. In mijn hart is meer vrede en ruimte gekomen. Dankbaar aan jou, Linda en Peter, zo mooi hoe jullie elkaar aanvulden. Het was een zeer liefdevolle retraite met de andere deelnemers. Zekers voor herhaling vatbaar.’
– Jans

‘Ik heb een heerlijke online-retraite meegemaakt met Linda Rood en Peter Winteraeken.
Een Ontmoeting van hart tot hart.
Stille tijd en meditaties.
Handvaten om de remmingen of blokkades waar je tegen aanloopt te onderzoeken.
In alle vrijheid en veiligheid. Het is echt een aanrader. Ik heb er zo’n deugd van gehad.’
– Nele Sturtewagen


Een begeleide meditatie uit de online winterretraite – De stilte van het hart. Het geeft een indruk van de sfeer van de retraite.