Nieuwsbrief

Verhalen

Beste lezer,

Wanneer je de vrede en vrijheid wilt ontdekken die midden in je leven is, los van wat er ook in je leven gebeurd, dan heb ik een leuk experiment voor je.

Wanneer je pijnlijke gevoelens ervaart of het gevoel hebt dat iets of iemand je tegenzit of tegenwerkt. Mediteer dan met de volgende vraag:

Welke verhaal of welke gedachte geloof ik nu?

Mediteren met deze vraag, is bijzonder krachtig. Je zult verstelt staan hoe vaak je in gedachten leeft. We hebben dat over het algemeen niet eens door en merken vooral de gevolgen van de onbewuste verhalen op. Door met deze vraag te mediteren, ervaar je wat de gedachten met je lichaam en geest doen. Een subtiel gevoel van spanning, een minder subtiel gevoel van haast en onrust. Verveling, vergelijken, streven, jaloezie, verzet, weerstand, boosheid, verdriet, gemis, verlangen, zien wat de ander verkeerd doet, zien wat jezelf verkeerd doet, oordelen… Welk verhaal ligt aan deze gevoelens ten grondslag? Wat geloof je erover? En minstens zo belangrijk… Wil je dat nog geloven?

Door de verhalen over je leven te ontmoeten, al die beren op je pad, kun je stoppen met ze te geloven. Dat kan alleen maar als je bereid bent ze te ontdekken en je hart voor ze te openen.

Dat is een mooi begin. Ook positieve gevoelens berusten vaak op verhalen. Omdat dit verhalen zijn die we waarschijnlijk koesteren, zullen we minder geneigd zijn om deze los te laten. In en achter deze verhalen rust echter dezelfde vrede en vrijheid als achter de verhalen die ons ongelukkig maken. Zodra je stopt met ze te geloven zijn het gewoon verhalen zonder overtuigingskracht. Er opent zich een vrede en vrijheid die daar al die tijd al was, maar die je nu bewust bent en belichaamt.

Dat waar je ten diepste zo naar verlangt, ligt keurig verpakt in je leven zoals dat nu is. Wanneer je de verpakking loslaat, opent zich wie je werkelijk bent. Je voelt dat je helemaal goed bent zoals je bent. Je mag er zijn, inclusief al die verhalen over jezelf en het leven. Wat een vrede en vrijheid.

Hartelijke groet,

Linda Rood

www.het-ja-gevoel.nl