Nieuwsbrief

December

Dag lieve mensen,

En welkom lieve vrouwen van de gisteren afgesloten mindfulness groep voor ouders!

Voor jullie de eerste inspiratiemail. Dat het jullie moge inspireren om de meditatie beoefening een blijvend onderdeel te laten zijn van jullie levens. Zodat bewustzijn eindeloos kan verdiepen.

Vanmorgen las ik een berichtje van Susan Piver. Voor wie haar nog niet kent, kan ik je aanraden eens te kijken op haar site; the open hart project.

Ze post regelmatig korte meditaties en inspirerende teksten. Vandaag schreef en vertelde ze iets over de onderstaande keuze die ieder van ons heeft.

The most important decision we make is whether we believe we live in a friendly or hostile universe.

-Albert Einstein-

Juist in deze tijd van crisis is deze keuze zo belangrijk. Wanneer we geconfronteerd worden met onrecht, pijn en gevaren worden we uitgenodigd en uitgedaagd om ofwel te kiezen voor angst (gedachten) en overlevingsstrategieen.

Ofwel te kiezen voor ons hart en onze ware natuur, de ruimte van vrede waarmee en waarin we geboren zijn. Wanneer je mediteert ontstaat er ruimte voor je wezenlijke natuur waarin alle gedachten, ook de meest angstige en vreugdevolle, op komen en weer onder gaan.

Je maakt ruimte om te stoppen met opgaan in automatismen, de automatische piloot. Er ontstaat ruimte om te ervaren wat de automatische gewoontepatronen met je doen. Geven ze ruimte voor innerlijke vrede, vrijheid en overvloed? Zodat dit zich kan weerspiegelen in je dagelijks leven? Of geven ze ruimte voor een gevoel (idee) van afgescheidenheid, innerlijke strijd en conflicten? Bijvoorbeeld door van alles van jezelf ‘te moeten’, schuldgevoelens, schaamte of zelfkritiek.

Lieve mensen we hebben allemaal (wel eens) last van moetens, schuldgevoelens, zelfkritiek en andere ongezonde automatische gewoontepatronen. De grote uitnodiging van mens zijn, is om het te ontmoeten vanuit de vrede van bewustzijn. Zodat de gedachten en gevoelens niet meer met ons op de loop gaan. Ons bewustzijn is als een filmdoek waar alle gedachten en gevoelens op voorbij komen die er in het menselijk leven bestaan. We zijn niet de gedachten en gevoelens, we hebben ze. We zijn bewustzijn waarin alles op kan komen en weer onder gaat. Ruim en vrij, eindeloze vrede en potentieel. Dit ontdekken en verdiepen is wat mindfulness aan belofte in zich draagt.

Hartelijke groet,

Linda Rood