Nieuwsbrief

December

Dag lieve mensen,

En welkom lieve vrouwen van de gisteren afgesloten mindfulness groep voor ouders!

Voor jullie de eerste inspiratiemail. Dat het jullie moge inspireren om de meditatie beoefening een blijvend onderdeel te laten zijn van jullie levens. Zodat bewustzijn eindeloos kan verdiepen.

The most important decision we make is whether we believe we live in a friendly or hostile universe.

-Albert Einstein-

Juist in deze tijd van crisis is deze keuze zo belangrijk. Wanneer we geconfronteerd worden met onrecht, pijn en gevaren worden we uitgenodigd en uitgedaagd om ofwel te kiezen voor angst en overlevingsstrategieën.

Ofwel om te kiezen voor ons hart en onze ware natuur; de ruimtelijke vrede waarmee en waarin we geboren zijn. Wanneer je mediteert ontstaat er ruimte voor je wezenlijke natuur waarin alle gedachten, ook de meest angstige en vreugdevolle, op komen en weer onder gaan. Je maakt daarmee ruimte om te stoppen met het opgaan in de automatische piloot. En er ontstaat ruimte om te ervaren wat de automatische gewoontepatronen met je doen. Geven ze ruimte, innerlijke vrede en overvloed? Zodat dit zich kan weerspiegelen in je dagelijks leven? Of geven ze ruimte voor een gevoel  van afgescheidenheid, innerlijke strijd en conflicten? Bijvoorbeeld door van alles van jezelf ‘te moeten’, schuldgevoelens, schaamte of zelfkritiek.

Lieve mensen we hebben allemaal (wel eens) last van innerlijke moetens, schuldgevoel, zelfkritiek en andere ongezonde automatische gewoontepatronen. De grote uitnodiging van mens zijn, is om het allemaal te ontmoeten in de vrede van ons bewustzijn. Zodat de gedachten en gevoelens niet meer met ons op de loop gaan. We zijn niet de gedachten en gevoelens, we hebben ze. We zijn bewustzijn waarin alles op kan komen en weer onder gaat. Ruim en vrij, eindeloze vrede en potentieel. Dit ontdekken en verdiepen is wat mindfulness aan belofte in zich draagt.

Hartelijke groet,

Linda Rood