Online cursus ‘mensen begeleiden met de Vragen naar Vrijheid’

Met het zelfonderzoek ‘Vragen naar Vrijheid’ begeleid je mensen naar de bron van hun diepste pijnpatronen, op een manier die eenvoudig, moeiteloos en vanuit heel-zijn plaatsvindt, zodat heling plaats vindt. Met iedere overtuiging die doorzien wordt, nemen innerlijke vrede en vrijheid toe.

Voor wie?

Voor therapeuten en coaches die werken vanuit een zijns-gerichte, spirituele, non-duale of holistische benadering. De methode is goed te combineren met andere vormen van zelfonderzoek en (non-duale) therapie.

Wat leer je?

Je leert de shift maken van ‘doen’ naar ‘zijn’ om van daaruit het zelfonderzoek Vragen naar Vrijheid voor zowel jezelf als anderen te kunnen toepassen. Naast dat je leert hoe je mensen kunt begeleiden met het zelfonderzoek is er er aandacht voor handreikingen, tips, contra-indicaties, valkuilen en uitdagingen. Na de eerste dag krijg je een (digitale) reader mee met praktische informatie en handreikingen en je oefent in je eigen praktijk met een klant.

– Heling is mogelijk vanuit ons heel zijn.- 

Love

Aanvullende informatie

Omdat het voor het zelfonderzoek belangrijk is dat je zelf rust in ‘zijn’, is er veel aandacht voor het terugbrengen van de aandacht naar zijn bron, aanwezigheid. Zodat je daarin kunt rusten en ontspannen en je van daaruit de ander kunt begeleiden met het meditatief onderzoek.

Voorwaarde om aan de online-cursus mee te doen is dat je het boek ‘Het ja-gevoel’ hebt gelezen, een therapeutische of coaching- opleiding hebt gevolgd, minimaal 1 jaar ervaring hebt in het begeleiden van mensen en dat er geen sprake is van psychopathologie.

Praktische informatie

Tijdens de eerste ochtend leer je hoe je het zelfonderzoek voor jezelf toepast. Dit is de basis.
Wanneer je al eens een sessie of bijeenkomst bij me hebt gevolgd waarin je zelf de Vragen naar Vrijheid onderzocht dan kun je deze ochtend in overleg ook overslaan en instromen in de tweede bijeenkomst.
Tijdens de twee opvolgende trainingsochtenden leer je hoe je de Vragen naar Vrijheid vervolgens toepast bij een ander. Na de tweede bijeenkomst oefen je daarnaast in je eigen praktijk met een klant.

Wanneer: Er is momenteel geen groep gepland.
Tijd: 9:00 tot 12:00 uur
Hoe: Via zoom
Kosten: 180,- (inclusief btw)
Max 8 deelnemers

Reacties van deelnemers:

Gedeeld op Instagram’ door een deelnemer aan de cursus:
‘Hoe veilig voel jij je?
Afgelopen week deed ik zelf weer een ontdekking over het effect van oude overtuigingen. Het ging achteraf gezien over het thema veiligheid. Terwijl ik begon met de simpele vraag waarom ik toch zo vaak op mijn telefoon kijk.
Gedurende een oefening tijdens een training van Linda Rood, waarbij je steeds dieper zakt in je overtuigingen werd ik verrast waar ik op uitkwam. Vanuit een ontspannen staat, in verbinding met dat wat groter is dan je kleine ikje, ga je kijken naar je thema en voelen welke overtuigingen hieraan ten grondslag liggen. De eerste die opkwam was: “Ik moet alert zijn.” En vervolgens zak je dieper. Er kwam: “Ik moet snel reageren.” En, “Ik moet de controle houden. Ik moet doorgaan om te overleven. Als ik stop gaat alles mis.” En tot slot, “Als ik stop krijg ik geen liefde meer.”

Bam, die kwam binnen. Heel diep verborgen in mij zit nog een meisje dat bang is om geen liefde meer te krijgen als ze ontspant. Als ze alles loslaat.

Vervolgens ga je heilzamere gedachten formuleren. In mijn geval: “Ik ben veilig, ik mag vertragen, ik mag loslaten, ik mag ontspannen leven, en tot rust komen is het meest liefdevolle wat ik kan doen.” En afgelopen weekend heb ik regelmatig even zachtjes gezegd: “Ik ben veilig”. En ben ik nu gestopt met op mijn telefoon kijken? Nee, niet helemaal. Mar het is al wel minder geworden, de druk om constant aan te staan, te kijken, te reageren. En nu heeft het tijd nodig om langzaam in te zakken.


Hoe meer ik blijf leren, hoe dieper ik ook in mijzelf kan blijven duiken, hoe meer ik tegenkom wat er bij mij mag oplossen. Dit proces is nooit klaar, nooit af. Het leven geeft je altijd weer nieuwe situaties die jij kunt gebruiken om je bewust te worden van je eigen overtuigingen en patronen. Tijd voor jou om op onderzoek/ avontuur te gaan? Weet me te vinden!’
– Katrien de Jong, katriendejong.nl

‘Het zelfonderzoek de Vragen naar Vrijheid is voor mij een manier die moeiteloos voelt om mee te werken.
Waarin ik niets anders hoef te doen dan te zijn. En die in 1 x heel diep kan gaan’
– Paula Smit, uitliefdevoorjezelfleven.nl

Gedeeld op Instagram door een deelnemer aan de cursus over een sessie met een klant in haar eigen praktijk:
‘Inkijkje in een online sessie:
Vandaag had ik een cliënt die haar thema met de Vragen naar Vrijheid (een meditatief zelfonderzoek; methode ontwikkeld door Linda Rood) wilde onderzoeken. Het thema ging over dat een soepel leven haar letterlijk en figuurlijk niet gegund was. 
Tijdens de sessie, waarbij onvoorwaardelijke liefde een belangrijke rol heeft, kwam ze achter diepe kernovertuigingen die hieraan ten grondslag lagen. Waar deze ontstaan zijn en wanneer zij deze is gaan geloven. Samen met de Vragen naar Vrijheid mochten deze overtuigingen opgelost worden. Er mocht ruimte komen voor haar eigen uitspraken. Er ontstond ter plekke inzicht en heling op een diepe laag; er werd gezucht, gegaapt, geboerd en gelachen. De uitspraak die haar het meest raakte vanochtend was dat ze zichzelf fijne dingen gunt; ‘Ik gun mijzelf fijne dingen!’ zei ze opgewekt.
Uiteindelijk gebeurde er intuïtief iets heel moois; ze voelde dat ze wilde gaan staan (voor zichzelf), ze bewoog soepel haar heupen en armen, ik zong spontaan een lied met de helende uitspraak en samen dansten we, ieder op onze eigen plek voor de laptop, de nieuwe uitspraken. Mooie manier om de helende uitspraak te integreren en het lichaam te helpen herinneren hoe het ook kan!
Een feestje om dit te mogen begeleiden. Een sessie met inzicht, diepgang, allerlei emoties en fysieke sensaties, onvoorwaardelijke liefde, humor, speelsheid en ruimte…
En de tijd, die doet de rest… De oude overtuiging is doorzien … een nieuwe uitspraak is ervoor in de plaats gekomen, waardoor innerlijke vrijheid kan toenemen. Over 2,5 week spreek ik haar weer!
Wil je meer weten wat de Vragen naar Vrijheid voor jou kunnen betekenen? Neem gerust contact met me op. 
Ps. de Vragen naar Vrijheid zijn geen wondermiddel of quick fix. Heling en verwerking vinden geleidelijk en op jouw tempo plaats.
– Gwen Melis, gwenmelis.nl

‘Wat is het toch magisch wanneer er heling mag plaatsvinden. Vanochtend tijdens de cursus van Linda Rood met betrekking tot ‘de vragen naar vrijheid’ mocht ik in een bedding van liefde en vanuit mijn Zijnsstaat een vrouw begeleiden naar een lichter en vrijer leven. Emoties kwamen los en diepgewortelde overtuigingen zoals ‘ik mag er niet zijn’ en ‘ik mag niet gelukkig zijn’ werden getransformeerd naar meer heilzame overtuigingen zoals ‘ik mag er zijn’ en ‘ik ben welkom’. Wat mij betreft is dit waar het om draait in het leven. Oude vastgeroeste overtuigingen doorzien en transformeren zodat je levensenergie weer vrij mag stromen.’
– Stef van Houtert, stefvanhoutert.nl

Deze opleiding raakte mijn wezenlijke zijn. Het was niet alleen een voelen maar dieper dan dat raakte het in wie ik ben. Ik heb ervan genoten om te ervaren dat het harde werken vanuit mijn ‘kleine ik’ (mijn best doen), dat dat allemaal niet meer hoeft.’
– Alinda

‘Er hangt een hele fijne diepte in de opleidingsdagen. Heel bijzonder. De dagen zijn zonder keurslijf en de vorm waarin je de methode overdraagt is heel bevrijdend. Charmant bevrijdend ;-).’
– Sandra

‘Het was zo fijn om te ervaren dat ik achterover mag leunen en niet zo mijn best hoef te doen. Dat mijn persoonlijkheid in de symbolische loungestoel mag gaan liggen en dat ik me kan laten leiden door wat groter is dan mijn ik. Deze overgave werkt ook door op andere levensterreinen. Erg fijn.’
-Nathasja

‘Wat het belangrijkste voor mij was deze opleiding is dat ik nu voel dat ik er mag zijn en dat het leven naar mij toekomt in plaats van dat ik ernaar toe hoef te snellen. Het is oké om geen scenario te hebben en om te verblijven in ‘niet weten’. Ik vond het zijn in de groep en het delen van de stilte heel bijzonder.’
– Hester

‘Linda nam alle tijd in de training, zodat er veel ruimte was voor stilte en zakken in mijzelf. Op deze manier kon mijn hart duidelijker spreken, kon ik beter contact maken met wat er werkelijk toe doet. En viel alle ruis van gedachtes en mijn angst weg of raakte in iedere geval meer op de achtergrond.

Ik pas de Vragen naar Vrijheid regelmatig toe voor mijzelf en met cliënten. Het geeft me ontspanning en vertrouwen om steeds weer te ontdekken dat we diep van binnen wel weten dat de overtuigingen die aan het licht komen mogen oplossen en dat het weten dat daaronder ligt naar dan voren komt, wat zoveel vertrouwen, lichtheid en liefde geeft.’
– Marjan

‘Ik ben een van de gelukkige geweest die als eerste de Vragen naar Vrijheid in opleiding mocht gaan doen. Het was fijn dat er tijdens de opleiding aandacht was voor waar de behoefte in de groep lag op verschillende momenten. Dit om zo mee te kunnen blijven stromen met de stroom. De ruime pauzes heb ik ook als prettig ervaren. Het was fijn om de tijd te hebben om de opgedane inzichten te delen met elkaar. Linda is een liefdevolle begeleider die feilloos weet zaken te verwoorden waar je soms zelf de draad kwijt bent geraakt. Voor mij zijn de Vragen naar Vrijheid uniek. Ik heb de afgelopen jaren verschillende ervaringen tijdens workshops en therapieën opgedaan maar deze zijn voor mij niet zo transformerend als deze methode geweest.
Het is bijzonder om te ervaren dat mijn verhalen steeds minder aan mij blijven plakken. De Vragen naar Vrijheid komen echt bij de kern. Er komen ook verrassende inzichten naar boven welke ik van te voren nooit zelf had kunnen bedenken. Ik vind het geweldig dat de methode zo eenvoudig is maar zo diep gaat. De eenvoud maakt het heel krachtig. Met de eenvoud kan het denken namelijk helemaal niets. Ik ben benieuwd hoe de Vragen naar Vrijheid zich verder gaan ontwikkelen en ik hoop dat er nog veel mensen de opleiding gaan volgen zodat meer mensen hier ervaring mee op kunnen doen.’
– Marenka


Een filmpje waarin ik uitleg geef over de Vragen naar Vrijheid