Meditatieve bijeenkomsten

Mist boven een meer

Voel je ook een honger om te ontdekken en realiseren wie je werkelijk bent? Zingt je hart van verlangen naar innerlijke vrede en vrijheid en ben je bereid om de verhalen over bevrijding los te laten om het voor jezelf te ontdekken?

Dan ben je van harte welkom bij de meditatieve bijeenkomsten.

Tijdens deze bijeenkomsten nodig ik je uit om te ontspannen in het meest natuurlijke en eenvoudige dat er is, namelijk jezelf zijn. Ook al is dit het meest natuurlijke wat er is, toch vermoed ik dat je kunt beamen dat het alles behalve gemakkelijk is om je natuurlijke staat van zijn te realiseren en belichamen in het dagelijks leven.

Tijdens deze meditatieve bijeenkomsten volgen we ‘een omgekeerde weg’.

Meestal zoeken we naar ons ongeconditioneerde, vrije en wezenlijke zelf zoals we dat gewend zijn te doen. Door onze aandacht naar buiten te richten in de tastbare wereld. We zoeken naar iets. Een (spirituele) ervaring, gedachte, gevoel, sensatie zoals stilte of leegte of wat het ook maar is wat je bent gaan plakken op het woord wezenlijke zelf of verlichting. Je zult je ware zelf echter nooit vinden in de wereld van ietsen en iemanden. Wie je werkelijk bent is niet iets. En omdat je in essentie geen vorm hebt of onderhevig bent aan tijd en ruimte, zal je jezelf in dat domein dan ook niet kunnen vinden. Met een begeleide meditatie leer ik je hoe je je aandacht naar binnen kunt richten, terug naar zijn oorsprong, aanwezigheid. We keren de aandacht om, zichzelf in.

Een shift in bewustzijn

Gedurende de bijeenkomst kun je op deze manier in je eigen ervaring ontdekken hoe je een shift kan maken in perspectief. Een shift van het opgaan met de aandacht in de tastbare wereld van vormen en materie, zoals gedachten en gevoelens. Naar opmerken waar dit alles in verschijnt, in jou! Alle ideeën die je mogelijk hebt over verlichting en bevrijding… waarin verschijnen die? In jou, in je verlichte staat van zijn ofwel bewustzijn! Maar zo eenvoudig kan het toch niet zijn?! Zo eenvoudig is het.
Het is de geconditioneerde denkende geest die er graag weer iets ingewikkelds van maakt en obstakels opwerpt. Als dat gebeurd kun je het zien als een uitnodiging om (meditatief) te onderzoeken wat het nog is dat je gelooft dat de realisatie van wie je werkelijk bent belemmerd.

Ook wanneer je diepgaand realiseert wie je bent, vermoed ik dat je ervaringen hebt van ‘erin en eruit’ zijn. En hoewel je in absolute zin nooit uit jezelf kunt zijn, is het wel degelijk zo dat je bewustzijn ook na bevrijding- of verlichtingservaringen opnieuw kan identificeren met bepaalde gedachten (patronen). Alleen een ‘ik’ kan erin of eruit zij, het vinden en weer kwijtraken. Door meditatief zelfonderzoek geef je ruimte aan Bewustzijn om deze gedachtepatronen aan het licht te brengen, waardoor er meer helderheid, overgave en vertrouwen ontstaat en integratie kan plaatsvinden.

Ik begin de bijeenkomst met een geleide meditatie waarna ruimte is voor het onderzoeken van eventuele vragen die je hebt. We sluiten af met een stilte meditatie.

Het is aan te raden om warme sokken of sloffen mee te nemen en e.v.t. een omslagdoek.

Wanneer: Een online meditatieve bijeenkomst staat gepland voor woensdag 1 april (bij voldoende deelname). Graag vooraf aanmelden.

Van: 9:00 tot 10:30
Waar: Het Youtube kanaal van Linda. Na aanmelding stuur ik een linkje van het kanaal
Kosten: Op basis van een vrijwillige bijdrage. Onder de video zal ik na afloop de gegevens daarvoor delen.
We starten met een begeleide meditatie. Daarna is er ruimte om vragen te stellen of te delen via een chatmogelijkheid die Youtube biedt en we sluiten af met een stilte meditatie.

Meestal start ik een meditatieve bijeenkomst met de vraag of iemand een thema heeft die ik mee kan nemen in de meditatie. Mocht je een thema hebben dan hoor ik het graag van je. Ik kan niet beloven dat ik alle vragen of thema’s behandel, maar vaak vormen ze wel mede wat er aan bod komt in een meditatie.


Reacties van deelnemers


Vanochtend zat ik al vroeg op de fiets voor een meditatieve ochtend bij Linda Rood. Met haar wijsheid zou ze 7 ochtenden in de week een zaal met 100 man in Groningen kunnen voeden met bewustzijnsverruimende inzichten. En het zal mij verbazen als dat niet ook bewaarheid zal worden. Maar nu geniet ik nog het voorrecht om deze ‘spirituele teacher in de dop’ te mogen ontmoeten in de intimiteit van haar woonkamer in een klein en aandachtig gezelschap. Ik kan haar bijna aanraken en zij weet mij aan te raken met haar woorden, met haar stem, met haar aanwezigheid, met haar Zijn. Ik laaf mij aan haar wijsheid en laat mij meenemen in de stroom van onvoorwaardelijke liefde waarin zij mij door haar grenzeloze vertrouwen met gemak weet mee te nemen.’ – Alexandra Lees verder op haar blog