Meditatieve bijeenkomsten – Samen de dag starten in zijn

Mist boven een meer


Voor de liefhebber bied ik in de maand november op dinsdags en donderdags – Samen de dag starten in zijn – aan . Van half zeven tot zeven uur via zoom.

Voel je ook een honger om te ontdekken en realiseren wie je werkelijk bent? Zingt je hart van verlangen naar innerlijke vrede en vrijheid en ben je bereid om de verhalen over bevrijding los te laten om het voor jezelf te ontdekken?

Dan ben je van harte welkom bij de meditatieve bijeenkomsten.

Tijdens deze bijeenkomsten nodig ik je uit om te ontspannen in het meest natuurlijke en eenvoudige dat er is, namelijk jezelf zijn. Ook al is dit het meest natuurlijke wat er is, toch vermoed ik dat je kunt beamen dat het alles behalve gemakkelijk is om je natuurlijke staat van zijn te realiseren en belichamen in het dagelijks leven.

Tijdens deze meditatieve bijeenkomsten volgen we ‘een omgekeerde weg’.

Meestal zoeken we naar ons ongeconditioneerde, vrije en wezenlijke zelf zoals we dat gewend zijn te doen. Door onze aandacht naar buiten te richten in de tastbare wereld. We zoeken naar iets. Een (spirituele) ervaring, gedachte, gevoel, sensatie zoals stilte of leegte of wat het ook maar is wat je bent gaan plakken op het woord wezenlijke zelf of verlichting. Je zult je ware zelf echter nooit vinden in de wereld van ietsen en iemanden. Wie je werkelijk bent is niet iets. En omdat je in essentie geen vorm hebt of onderhevig bent aan tijd en ruimte, zal je jezelf in dat domein dan ook niet kunnen vinden. Hoewel iedere bijeenkomst een eigen thema heeft die ik inleid met een meditatieve talk, komt altijd terug hoe je je aandacht naar binnen kunt richten, terug naar zijn oorsprong, aanwezigheid. We keren de aandacht om, zichzelf in.

Een shift in bewustzijn

Gedurende de bijeenkomst kun je op deze manier in je eigen ervaring ontdekken hoe je een shift kan maken in perspectief. Een shift van het opgaan met de aandacht in de tastbare wereld van vormen en materie, zoals gedachten en gevoelens. Naar opmerken waar dit alles in verschijnt, in jou! Alle ideeën die je mogelijk hebt over verlichting en bevrijding… waarin verschijnen die? In jou, in je verlichte staat van zijn ofwel bewustzijn! Maar zo eenvoudig kan het toch niet zijn?! Zo eenvoudig is het.
Het is de geconditioneerde denkende geest die er graag weer iets ingewikkelds van maakt en obstakels opwerpt. Als dat gebeurt kun je het zien als een uitnodiging om (meditatief) te onderzoeken wat het nog is dat je gelooft dat de realisatie van wie je werkelijk bent belemmert.

Ook wanneer je diepgaand realiseert wie je bent, vermoed ik dat je ervaringen hebt van ‘erin en eruit’ zijn. En hoewel je in absolute zin nooit uit jezelf kunt zijn, is het wel degelijk zo dat je bewustzijn ook na bevrijding- of verlichtingservaringen zich opnieuw kan identificeren met bepaalde gedachten (patronen). Alleen een ‘ik’ kan erin of eruit zijn, het vinden en weer kwijtraken. Door meditatief zelfonderzoek geef je ruimte aan bewustzijn om deze gedachtepatronen aan het licht te brengen, waardoor er meer helderheid, overgave en vertrouwen ontstaat en integratie kan plaatsvinden.

Wanneer we elkaar op locatie ontmoeten is het aan te raden om warme sokken of sloffen mee te nemen en e.v.t. een omslagdoek. Ontmoeten we elkaar online dan zou ik je willen vragen om een kaarsje aan te steken. Zodat onze kaarsjes de verbinding met elkaar symboliseren.

Wanneer: De hele maand november op dinsdag en donderdag
Start donderdag 2 november tot en met donderdag 30 november
Tijd: 06.30 tot 07.00
Kosten: 55,-
Waar: vanuit je eigen thuis via Zoom.
Reacties van deelnemers

‘Een verschil met luisteren naar je meditaties op YouTube is dat je hier nog meer in zijn vloeit. Het is krachtiger en warmer. Er hangt een voelbare energie. Wanneer je alleen een meditatie beluistert voelt het veld kleiner. Met elkaar tezamen in zijn zakken voelt krachtiger.’
– Menno


Ik voelde tijdens en sinds de laatste bijeenkomst hoe ik echt de bedding kan zijn voor wat er door me heen gaat. Ook wanneer dat pijnlijk is. Terwijl ik voorheen in ‘er iets mee doen’ terecht kwam. Zoals positieve affirmaties opnoemen, ‘helen’, het begrijpen enz. Wat een eye opener! Wat een kracht heeft zijn met wat er is!
– Catharina Kleijn


Ik voel me erg dankbaar en blij. Net een meditatie gedaan van jou en heb intens ervaren hoe het is om echt helemaal te rusten in het Zijn. Ik voelde en realiseerde me wie of wat ik werkelijk ben. Na 15 jaar studie in Cursus in Wonderen, mindfulness, meedoen in een sangha en een heel leven zoeken naar de Liefde waar ik naar snakte bewust of onbewust, kwam al het geleerde en bedachte samen in die ene ervaring van Zijn. Ik heb gehuild van ontroering en bevrijding.
– Gerard


Vanochtend zat ik al vroeg op de fiets voor een meditatieve ochtend bij Linda Rood. Met haar wijsheid zou ze 7 ochtenden in de week een zaal met 100 man in Groningen kunnen voeden met bewustzijnsverruimende inzichten. En het zal mij verbazen als dat niet ook bewaarheid zal worden. Maar nu geniet ik nog het voorrecht om deze ‘spirituele teacher in de dop’ te mogen ontmoeten in de intimiteit van haar woonkamer in een klein en aandachtig gezelschap. Ik kan haar bijna aanraken en zij weet mij aan te raken met haar woorden, met haar stem, met haar aanwezigheid, met haar Zijn. Ik laaf mij aan haar wijsheid en laat mij meenemen in de stroom van onvoorwaardelijke liefde waarin zij mij door haar grenzeloze vertrouwen met gemak weet mee te nemen.’ – Alexandra Lees verder op haar blog

Zonsondergang