Meditatieve bijeenkomsten – Samen de dag starten in zijn

Mist boven een meer


Na twee eerdere heerlijke edities bied ik heel graag in februari weer een maand – gezamenlijk de dag starten in zijn – aan op de dinsdags en donderdags. Van half zeven tot zeven uur via zoom. Je bent van harte welkom bij deze reis!

Voel je ook een honger om te ontdekken en realiseren wie je werkelijk bent? Zingt je hart van verlangen naar innerlijke vrede en vrijheid en ben je bereid om de verhalen over bevrijding los te laten om het voor jezelf te ontdekken?

Dan ben je van harte welkom bij de meditatieve bijeenkomsten.

Tijdens deze bijeenkomsten nodig ik je uit om te ontspannen in het meest natuurlijke en eenvoudige dat er is, namelijk jezelf zijn. Ook al is dit het meest natuurlijke wat er is, toch vermoed ik dat je kunt beamen dat het alles behalve gemakkelijk is om je natuurlijke staat van zijn te realiseren en belichamen in het dagelijks leven.

Tijdens deze meditatieve bijeenkomsten volgen we ‘een omgekeerde weg’.

Meestal zoeken we naar ons ongeconditioneerde, vrije en wezenlijke zelf zoals we dat gewend zijn te doen. Door onze aandacht naar buiten te richten in de tastbare wereld. We zoeken naar iets. Een (spirituele) ervaring, gedachte, gevoel, sensatie zoals stilte of leegte of wat het ook maar is wat je bent gaan plakken op het woord wezenlijke zelf of verlichting. Je zult je ware zelf echter nooit vinden in de wereld van ietsen en iemanden. Wie je werkelijk bent is niet iets. En omdat je in essentie geen vorm hebt of onderhevig bent aan tijd en ruimte, zal je jezelf in dat domein dan ook niet kunnen vinden. Hoewel iedere bijeenkomst een eigen thema heeft die ik inleid met een meditatieve talk, komt altijd terug hoe je je aandacht naar binnen kunt richten, terug naar zijn oorsprong, aanwezigheid. We keren de aandacht om, zichzelf in.

Een shift in bewustzijn

Gedurende de bijeenkomst kun je op deze manier in je eigen ervaring ontdekken hoe je een shift kan maken in perspectief. Een shift van het opgaan met de aandacht in de tastbare wereld van vormen en materie, zoals gedachten en gevoelens. Naar opmerken waar dit alles in verschijnt, in jou! Alle ideeën die je mogelijk hebt over verlichting en bevrijding… waarin verschijnen die? In jou, in je verlichte staat van zijn ofwel bewustzijn! Maar zo eenvoudig kan het toch niet zijn?! Zo eenvoudig is het.
Het is de geconditioneerde denkende geest die er graag weer iets ingewikkelds van maakt en obstakels opwerpt. Als dat gebeurt kun je het zien als een uitnodiging om (meditatief) te onderzoeken wat het nog is dat je gelooft dat de realisatie van wie je werkelijk bent belemmert.

Ook wanneer je diepgaand realiseert wie je bent, vermoed ik dat je ervaringen hebt van ‘erin en eruit’ zijn. En hoewel je in absolute zin nooit uit jezelf kunt zijn, is het wel degelijk zo dat je bewustzijn ook na bevrijding- of verlichtingservaringen zich opnieuw kan identificeren met bepaalde gedachten (patronen). Alleen een ‘ik’ kan erin of eruit zijn, het vinden en weer kwijtraken. Door meditatief zelfonderzoek geef je ruimte aan bewustzijn om deze gedachtepatronen aan het licht te brengen, waardoor er meer helderheid, overgave en vertrouwen ontstaat en integratie kan plaatsvinden.

Wanneer we elkaar op locatie ontmoeten is het aan te raden om warme sokken of sloffen mee te nemen en e.v.t. een omslagdoek. Ontmoeten we elkaar online dan zou ik je willen vragen om een kaarsje aan te steken. Zodat onze kaarsjes de verbinding met elkaar symboliseren.

Wanneer: De maand februari op dinsdag en donderdag
Start donderdag 1 februari tot en met donderdag 29 februari, negen keer
Tijd: 06.30 tot 07.00
Kosten: 50,-
Waar: vanuit je eigen thuis via Zoom.
Deze groep is al van start gegaan. Mocht je in willen stromen dan kun je een mailtje sturen naar hetjagevoel@gmail.com
Reacties van deelnemers

‘Hi Linda, ik wil je even laten weten dat de laatste meditatieve talk iets met me heeft gedaan. Ik heb de shift ervaren, het inzicht gekregen naar het veld van de is-heid, het zelf, de openheid. Wow dit is magisch. Alles verschijnt in de is-heid. Het heeft lang geduurd. Ik kan er naartoe bewegen. Dankjewel.’
– Esther

‘Dankjewel voor de meditaties. Wat fijn jouw liefde, jouw stem, jouw woorden en uitnodiging naar ervaren van zijn … het ervaren dat het allemaal door je heen stroomt, dat het allemaal ervaringen zijn, dat je niet hoeft in te stappen … en dat je hardop onvoorwaardelijke liefde kan zeggen en dat alle cellen dat dan kunnen voelen … erin kunnen baden … er mee zijn … ademen … je lichaam vullen met adem … je lichaam wakker kussen …

Ik vind het zalig om daar te zijn … in die stilte, in die liefde en dan jouw stem te horen en dat ik niet alleen ben, dat er meer mensen zijn, dat het veilig is, dat het oké is … dat het allemaal goed is … en dan te oefenen met je ogen open … Fijn te horen dat het bijna niet te doen is om dan in zijn te zijn … Ik begon al te denken dat dat ik het niet goed deed, niet goed was … de ontspanning voelen dat ik niet raar ben … het oefenen is de uitnodiging … weten dat die ruimte er ook altijd is … Dat instappen in de ervaring … en dat je de switch kan maken naar die rust … die ruimte waar onvoorwaardelijke liefde te voelen is … en de uitnodiging dit in het het “echte” leven te blijven oefenen …’
– Ellen

Ha lieve Linda,
Wat is het fijn om 2x in de week zo met zijn allen te starten! Ik merk dat het iets aan zet, wat ik de hele dag met me mee draag. En soms hoor ik jouw zinnetje even opkomen: alles spoelt door je heen:) Dank voor deze prachtige samenkomsten!
– Nynke

Lieve Linda,
Hoe mooi het weer gaat … ik wilde je vandaag appen dat ik de ‘starten in zijn’-ochtenden zo fijn vind en dat ik er zoveel aan heb. De afgelopen weken was ik mezelf een beetje kwijt (nou ja, niet echt natuurlijk, maar ik kon de verbinding niet meer zo sterk voelen). En wat je zei tijdens deze ochtenden raakte precies dat was nodig was in mij om die weg terug weer te vinden. Dank je wel voor alles wat je deelt,
Heel veel liefs, Esther’

‘Een verschil met luisteren naar je meditaties op YouTube is dat je hier nog meer in zijn vloeit. Het is krachtiger en warmer. Er hangt een voelbare energie. Wanneer je alleen een meditatie beluistert voelt het veld kleiner. Met elkaar tezamen in zijn zakken voelt krachtiger.’
– Menno


Ik voelde tijdens en sinds de laatste bijeenkomst hoe ik echt de bedding kan zijn voor wat er door me heen gaat. Ook wanneer dat pijnlijk is. Terwijl ik voorheen in ‘er iets mee doen’ terecht kwam. Zoals positieve affirmaties opnoemen, ‘helen’, het begrijpen enz. Wat een eye opener! Wat een kracht heeft zijn met wat er is!
– Catharina Kleijn


Ik voel me erg dankbaar en blij. Net een meditatie gedaan van jou en heb intens ervaren hoe het is om echt helemaal te rusten in het Zijn. Ik voelde en realiseerde me wie of wat ik werkelijk ben. Na 15 jaar studie in Cursus in Wonderen, mindfulness, meedoen in een sangha en een heel leven zoeken naar de Liefde waar ik naar snakte bewust of onbewust, kwam al het geleerde en bedachte samen in die ene ervaring van Zijn. Ik heb gehuild van ontroering en bevrijding.
– Gerard


Vanochtend zat ik al vroeg op de fiets voor een meditatieve ochtend bij Linda Rood. Met haar wijsheid zou ze 7 ochtenden in de week een zaal met 100 man in Groningen kunnen voeden met bewustzijnsverruimende inzichten. En het zal mij verbazen als dat niet ook bewaarheid zal worden. Maar nu geniet ik nog het voorrecht om deze ‘spirituele teacher in de dop’ te mogen ontmoeten in de intimiteit van haar woonkamer in een klein en aandachtig gezelschap. Ik kan haar bijna aanraken en zij weet mij aan te raken met haar woorden, met haar stem, met haar aanwezigheid, met haar Zijn. Ik laaf mij aan haar wijsheid en laat mij meenemen in de stroom van onvoorwaardelijke liefde waarin zij mij door haar grenzeloze vertrouwen met gemak weet mee te nemen.’ – Alexandra Lees verder op haar blog

Zonsondergang