Nieuwsbrief

Een volledig zichtbaar geheim

Vrede, https://unsplash.com/@rhindaxu

Verlichting is een volledig zichtbaar geheim. De enige reden waarom het verborgen lijkt is omdat het te voor de hand liggend is. Te eenvoudig, subtiel en gewoon. Volledige bevrijding zoals de Boeddha… dat moet wel speciaal, buitengewoon, transcendent en verheven zijn?

Onbereikbaar

Verlichting is alleen transcendent als je het vergelijkt met, of afzet tegen, leven vanuit het ego. En wie is dol op vergelijken? Haha, het ego. Het is waar dat vanuit het ego onze verlichte natuur onbereikbaar is. Dus voor het ego-denken (die denkt dat hij jou is) is dit ook zo. Het vult vervolgens vanuit zijn eigen kaders in dat het misschien wel te bereiken is in de toekomst als je er heel hard je best voor doet. Terwijl juist het hele punt is dat je vanuit het denken de heelheid niet kunt ervaren. Gisteren niet, nu niet en in de toekomst ook niet.

Voor ieder te realiseren

Toch is het voor iedereen mogelijk om een verschuiving naar zijn verlichte natuur te maken. Het is immers ieders natuur, het is de natuur van het hele bestaan. En als je er serieus in bent (niet op de manier van het ego) is het ook mogelijk om ermee samen te vallen. Zodat je het niet alleen ervaart tijdens verlichtingservaringen of momenten van helderheid, maar zodat je het leeft. Voor dat laatste is zelfonderzoek en helingswerk nodig, om heling te laten doordringen in alle nog afgescheiden delen.

Foto: Johannes Plenio, unsplashfoto's

Waar geen woorden voor zijn

Je bent aanwezig, anders kon je dit niet lezen. Deze aanwezigheid is zo vanzelfsprekend omdat het er altijd is. Meestal merken we alleen op wat er in onze aanwezigheid verschijnt en versmelten we daar als het ware mee. Gedachten, gevoelens, lichamelijke sensaties, geluiden, geuren, smaak… We denken dan dat we ons lichaam zijn in een tastbare wereld. Vanuit deze gedachten en ervaringen bekeken is het leven begrensd en duaal. Maar wat nu als je een verschuiving maakt naar dat waar de begrensde ervaringen in verschijnen?
Dan ben je in een split second ongrijpbaar, onbegrensd, onmetelijk, weids, ruim en naadloos.

Verschillende redenen voor helingswerk

Sommige mensen starten met zelfonderzoek en helingswerk na verlichtingservaringen, om de kloof te dichten tussen de realisatie van hun natuur en de belichaming daarvan in het dagelijks leven. Weer anderen realiseren bijna ongemerkt en procesgewijs wie ze werkelijk zijn juist door middel van zelfonderzoek en helingswerk. En weer anderen zijn helemaal niet geïnteresseerd in verlichting en zelfbevrijding en passen zelfonderzoek en helingswerk toe vanwege de vruchten die je ervan plukt. Het ervaren van onvoorwaardelijke liefde, afgestemd zijn op de levensstroom, synchroniciteit, innerlijke vrede en vrijheid en minder last hebben van de negatieve gevolgen van het ego, zoals je zorgen maken en het ervaren van stress.

De kloof dichten

Dus of je nu wel of niet bewust bent van je ware natuur, door zelfonderzoek en helingswerk dicht je de kloof tussen innerlijke verdeeldheid en heel-zijn. Ook de subtiele kloof/ dualiteit tussen aanwezigheid en dat wat erin verschijnt; de ervaring van de tastbare en grofstoffelijke wereld. Iedere keer weer blijken het overtuigingen en gedachten te zijn over jezelf en het leven, die bepalen hoe je het leven ervaart. Geloof je in dualiteit, op wat voor subtiel niveau ook, dan is dat wat je ervaart. Zodra je het doorziet, licht op wat er al die tijd al was. En gek genoeg merk je dan ook dat je dat eigenlijk al die tijd hebt ervaren, alleen lag er een sluier overheen met grofstoffelijke ervaringen waar je aandacht mee was versmolten.

De ‘laatste’ afscheiding

Heb je ooit iets buiten jezelf ervaren? Kun je iets buiten jezelf ervaren?
Dus de wereld waarvan je overtuigd bent dat die ‘buiten jou bestaat’, zou het kunnen zijn dat die helemaal niet ‘buiten jou’ bestaat? Wat nu als je hier geen antwoord op kunt geven waarvan je 100% zeker bent? Wat betekent dat? Als alles in jouw aanwezigheid verschijnt… wat ben je dan?
Is dat niet mind blowing! Alles, maar dan ook alles wat je ervaart, verschijnt in jou! Alles is gemaakt van ervaren, van aanwezigheid, van jou. Alles is jou! Alles is mij. Alles is aanwezigheid.

Komt er een ‘ja, maar’ op?
Mooi. Deze ja, maar is belangrijk. Onderzoek deze ‘ja, maar’. Het is een poort naar grenzeloos zijn.

Liefs,

Linda