De poorten van verlichting


Met veel vreugde bied ik een online traject aan, met een reeks van 5 video’s waarin ik deel over de spirituele reis van verlichting. In de reeks beschrijf ik verschillende fasen, valkuilen en processen en reik ik handvatten aan die behulpzaam zijn bij de reis. In de opname hieronder vertel ik over de reden van deze reeks en over de inhoud.

Natuurlijk is geen proces met elkaar te vergelijken en is ieders pad uniek. Toch zijn er overeenkomsten die, wanneer je daarvan op de hoogte bent, inzicht kunnen geven en je kunnen bemoedigen. Vooral wanneer je door een fase gaat waarbij een vertrouwt evenwicht uit balans raakt. Zoals dat bijvoorbeeld kan gebeuren wanneer de ego-gerichte manier van leven oplost. Er is tevens ruimte om vragen te stellen per mail die ik vervolgens in een aparte opname beantwoord. Dat betekent dus dat jouw vraag ook door anderen gehoord wordt. Want vaak leren we enorm veel van elkaars ervaringen, vragen en processen. Uiteraard wil ik de vraag anonimiseren.

In de opnamen komt onder andere aan bod:
De poorten die er zijn in de wereld van Samsara.
– Genade; Hoe het proces van spiritueel ontwaken een proces is van openen en van een steeds dieper zakken in zijn. De spirituele zwaartekracht doet hierin zijn werk, iets wat ook wel genade wordt genoemd.
– Wat is behulpzaam bij het proces van openen en zakken in zijn?
– Welke fasen zijn er in zijn algemeenheid te onderscheiden in het proces van spiritueel ontwaken?
– Nirvana; Wanneer je op dit woord googelt dan lees je over de woorden uitgeblust en uitgedoofd. Dat klinkt niet heel aantrekkelijk he? Toch wordt Nirvana binnen het Boeddhisme en vele andere stromingen als het hoogste doel beschouwd. Als het einde van verwarring en het einde van gehechtheid. En het is ook mijn ervaring dat er iets uitdooft en dat dit verrukkelijk is. Wat blust en dooft er uit? Wat zijn daarvan de gevolgen op je dagelijkse leven?
– Non-dualiteit
– Energetische, mentale, gevoelsmatige en fysieke shiften, veranderingen en verschuivingen.

– Zelfonderzoek en vragen stellen aan het leven.

Als extra onderdeel van dit traject vind je ook een opname met een basis instructie over meditatie. Hoe kun je mediteren op een manier die behulpzaam is bij het proces van spiritueel ontwaken?