Het Ja Gevoel

Het ja-gevoel gaat over koersen op je innerlijk kompas. Het luisteren naar je onderbuikgevoel dat haarfijn aangeeft wat voor jou wel en niet klopt. Dit ja- (en nee!) gevoel leidt naar je hart; naar innerlijke vrede. Deze innerlijke vrede heeft de potentie om alles in jou te verlichten. Ook datgene wat je (onbewust) nog afwijst in jezelf. In je innerlijk licht, die heerlijke open ruimte waarin alles precies goed is zoals het is, kan alle verdeeldheid aan het licht komen en oplossen. Hierdoor zal innerlijke vrede en vrijheid toenemen. Door te vertrouwen op wat je hart je ingeeft en te luisteren naar het ja en nee gevoel, stem je af op het kloppend hart van het leven. Zodat je ermee in harmonie bent en ermee samenvalt. Wanneer je hart coherent klopt, kloppen al je lichaamscellen vreugdevol en in harmonie mee; het klopt! Je lichaam maakt ‘feel good’ hormonen aan en ontspant. En door trouw te zijn aan wat voor jou klopt, creëer je ruimte voor je lichaam en geest om te harmoniseren met je ziel en zielsbestemming.

Wanneer je jouw ja-gevoel volgt, met respect voor zowel jouw grenzen als die van anderen, kan vreugde, vrijheid, spontaniteit en innerlijke vrede ruimte krijgen en zich weerspiegelen in je dagelijks leven.

Een ja-gevoel

Een ja-gevoel herken je aan een gevoel van innerlijke vrede. Meestal geeft het volgen van  het ja-gevoel een gevoel van sprankeling en een opwaartse spiraal van energie. Je voelt je opgeladen en energiek. Het kan echter ook voelen als een stil en rustig weten dat het goed is.
Het ja-gevoel volgen betekent echter niet altijd dat het prettig of leuk is. Het kan soms best een uitdaging zijn om een ja-gevoel te volgen, vooral als het tegen je conditioneringen ingaat.

Een nee-gevoel

Een nee-gevoel herken je als een zwaar gevoel en een neerwaartse spiraal van energie. Het laat je moe en leeg achter en en kun je ervaren als neerslachtig, inspiratieloos en zinloos. Het geeft spanning als je het niet serieus neemt. Het zijn signalen van je lichaam en geest, die aangeven dat je tegen een grens aanloopt of dat er op een andere manier iets niet klopt. Soms vraagt een nee-gevoel eenvoudigweg om het stellen van een grens en soms vraagt het om zelfonderzoek.