Het Ja Gevoel

Het ja-gevoel gaat over koersen op je innerlijk kompas. Het luisteren naar je onderbuikgevoel dat haarfijn aangeeft wat voor jou wel en niet klopt. Het koersen op het ja- (en nee!) gevoel leidt je naar je hart; naar innerlijke vrede. Deze innerlijke vrede heeft de potentie om alles in jou te verlichten. Ook datgene wat je (onbewust) nog afwijst in jezelf. In je innerlijk licht, die heerlijke open ruimte waarin alles precies goed is zoals het is, komt op die manier alle verdeeldheid aan het licht om te helen.

Een ja-gevoel

Een ja-gevoel herken je aan een gevoel van innerlijke vrede. Het volgen van een ja-gevoel geeft een gevoel van sprankeling en een opwaartse spiraal van energie. Je voelt je opgeladen en energiek. Het kan echter ook voelen als een stil en rustig weten dat het goed is.
Het ja-gevoel volgen betekent niet altijd dat het prettig of leuk is. Het kan soms best een uitdaging zijn om een ja-gevoel te volgen, vooral als het tegen je conditioneringen ingaat.

Een nee-gevoel

Een nee-gevoel herken je als een zwaar gevoel en een neerwaartse spiraal van energie. Het laat je moe en leeg achter en en kun je ervaren als neerslachtig, inspiratieloos, zinloos of in de vorm van spanning. Het zijn signalen van je lichaam en geest, die aangeven dat je tegen een grens aanloopt of dat er op een andere manier iets niet klopt. Tijd voor zelfonderzoek!