Stiltedag, Thuis zijn

Samen met Nynke van der Bij organiseer ik midden in hartje winter de stiltedag ‘Thuis zijn’.

Wat een prachtig jaargetijde hiervoor! De tijd bij uitstek om naar binnen te keren en daar ons thuis te herkennen.

Een dag voor als de stilte je roept …

Foto van Nynke van der Bij


Nynke: ‘Het lijf weet waar THUIS is! Door het lichaam te volgen naar de bron, de basis, ontstaat er het echte thuis zijn, dwars door die laagjes heen die je er bij weg hielden. En dan ontstaat er ontspanning, ruimte en stilte. Tussen je dagelijkse doen en het echte thuis zijn in jezelf, zit vaak iets wat niet zo fijn is, iets wat je niet uitkomt, iets waar je wat van vindt. Er wordt -vaak onbewust- veel energie gestopt in het weghouden ervan. En het activeert het Hoofd om maar door te dingesen.

Door je lichaam als leidraad te volgen, door liefdevol en met aandacht af te dalen naar dát wat je weerhoudt echt in het NU te leven, kom je weer thuis in je lijf en je leven. Er ontstaat een hernieuwd contact met je wezen en de realisatie dat er altijd compleetheid is! En dat alles wat je eigenlijk vindt dat weg moet, onderdeel is van het geheel, van het heel-zijn. Dit is zo heilzaam: zien en voelen dat je compleet bent, heel, één.

Tijdens de Stilte-dag is er ruimte voor de reis van het hoofd naar het hart. Met geleide meditaties die je meenemen naar binnen, oefeningen om in stilte met jezelf te zijn en persoonlijke aandacht voor waar je op dat moment tegen aan loopt. Nynke haar meditaties zijn aardend en gericht op voelen en mijn meditaties zijn over het algemeen ruimtelijk van karakter.

Nynke: ‘Tijdens een stilteretraite bij Linda zag ik ineens voor me hoe wij samen een groep zouden draaien: Ik neem de mensen mee naar beneden en zij blaast ze het dak uit. Kortom naar beide kanten een mega power.’

Foto van Nynke van der Bij

Praktische informatie
Wanneer: 20 januari
Tijd: 10:00 tot 17:00 uur
Waar: De Borghoeve
Kosten: 150,00
Lunch: voor koffie, thee en wat lekkers wordt gezorgd. De lunch neem je zelf mee.


Via onderstaande knop kun je je aanmelden (*).
(*) Als jij je voor deze retraite inschrijft geeft je toestemming voor het delen van jouw persoonsgegevens met collega Nynke van der Bij die de administratie hiervoor verzorgt.


THUIS ZIJN

Wat zich nu ook in je afspeelt …
Daarmee kun je (volledig) zijn.
Instant en á la minute.

In plaats van volledig op te gaan met je aandacht in de ervaring,
kun je opmerken dat de ervaring in jou verschijnt.
Voel maar, wat voel je in je lichaam? En wat hoor je? …
Merk je hoe de gevoelens en geluiden in jou verschijnen?

Op deze manier vouwt je aandacht als het ware open
en ontspant het zich in zijn natuurlijke staat als aanwezigheid.

Deze shift van doen naar zijn maakt een wereld van verschil.
Je voelt dat je nergens meer naartoe hoeft, je bent immers al thuis.
Dat was al zo maar nu realiseer je het ook.
Je bent niet meer beperkt tot dat wat je ervaart.

Je bent weer thuis.
En daardoor kun je ook thuis geven aan wat je ervaart.    Ik wil me aanmelden voor:

    Online verdiepingsgroep op woensdags, januari-april 2024Online verdiepingsgroep op vrijdags, januari- april 2024Samen de dag starten in zijn in februari 2024Online verdiepingsgroep op woensdags, april-juli 2024Online verdiepingsgroep op vrijdags, april-juli 2024Retraite afdalen in de stilte van zijn in Egmond Binnen juni 2024Retraite onvoorwaardelijke liefde in de praktijk in Denekamp september 2024Individuele begeleidingTelefonisch consult

    Graag volledig invullen: