Retraite ‘Onvoorwaardelijke liefde in de praktijk’

Foto van bos van Johannes Plenio, unsplashfoto's

“Het gaat er om dat we in ons de bron van stilte en schepping leren ervaren en laten spreken, en wel zo dat uiteindelijk zelfs ons spreken het innerlijke stilzwijgen niet onderbreekt, maar uitdrukking daarvan is.”

– Citaat uit een pagina over stilzwijgen van de Willibrodsadbij


Het klinkt zo makkelijk, maar in de praktijk is het vaak behoorlijk lastig om écht vanuit onvoorwaardelijke liefde te kijken, luisteren en te leven.

Want wat als bijvoorbeeld iemand de dingen heel anders ziet dan jij en je het gevoel hebt dat niemand jouw standpunten begrijpt?
Hoe doe je dit?
Het is makkelijk als je alleen bent in een hutje op de hei, maar ja, daarna kom je weer terug in het “normale” leven  en dan?!!!!

Peter Winteraeken en ik verzorgen een 3 – daagse retraite die volledig in het teken staat van dit thema. Door middel van lessen uit een cursus in wonderen over liefde en heel-zijn, stille tijd, meditatie, stiltewandelingen en zelfonderzoek (Choose Again en Vragen naar Vrijheid) is er ruimte voor verdieping en het in de praktijk brengen van onvoorwaardelijke liefde.

Een groot deel van deze retraite zal in stilte plaatsvinden, waardoor er ook echt ruimte is om die diepte binnenin jezelf te ervaren.

Naast de stilte momenten zal er ook een actief programma zijn waarin we met elkaar ruimte zullen maken voor meditatie, verdieping, stiltewandelingen, verbinding, het inbrengen van issues voor zelfonderzoek en natuurlijk is er ook ruimte voor het delen van ervaringen.

Je bent van harte welkom om samen met Peter en mijzelf het vaak drukke seizoen na de zomervakantie te starten vanuit de stilte van zijn.

Foto van de zenzolder in de Willibrordsabdij

Retraite september
Wanneer: Vrijdag 2 tot en met zondag 4 september 2022
Tijd: Dag van aankomst vrijdag: 16.00 uur ontvangst met koffie/thee.
Dag van vertrek zondag: 16.00 uur (afsluiting).
Waar: De Willibrordsabdij in Doetinchem
Kosten: 506,- (all in prijs)

De retraite is volgeboekt. Toch zou ik je willen adviseren om je bij interesse aan te melden. We zetten je dan op een reservelijst en wanneer er een plekje vrijkomt is dat plekje voor jou. 


De deelnameprijs is inclusief de workshop- en begeleidingskosten + de verblijfkosten (2 overnachtingen, alle maaltijden op basis van volpension, een lakenpakket, toeristenbelasting en incl. 21% Btw). Op basis van een 1-persoonskamer.
Overleg over deze kosten is altijd mogelijk.

De retraite gaat door bij een minimum van acht deelnemers en met een maximum van vijftien deelnemers.
Belangrijk om te weten: De abdij moet zich houden aan de maatregelen die het kabinet heeft opgesteld in het omgaan met het Coronavirus. Op dit moment zijn er geen maatregelen. Mocht de overheid overgaan tot een 2g beleid, dan zal de retraite niet doorgaan, omdat we daar niet achter kunnen en willen staan.


Na aanmelding voor de retraite ontvang je binnen een aantal werkdagen een reactie.

Foto Willibrodsabdij
Foto’s van de Willibrordsabdij