Opleiding-3-daagse

Mensen begeleiden met de Vragen naar Vrijheid

Ben je therapeut of coach en wil je mensen begeleiden naar de bron van hun diepste pijnpatronen, zodat heling plaats kan vinden?
Wil je dit doen op een manier die eenvoudig, moeiteloos en vanuit heel-zijn plaatsvindt?
Ben je bereid om het meditatief onderzoek de Vragen naar Vrijheid ook in je eigen leven toe te passen, zodat innerlijke vrede en vrijheid nog meer ruimte krijgt en dat wat onmogelijk lijkt mogelijk blijkt? Spreekt meditatief onderzoek je aan? Dan is dit een geschikte opleiding voor jou.

Voor wie?
Ben je therapeut of coach en werk je vanuit een spirituele, non-duale of holistische benadering? En werk je minimaal 1 jaar als therapeut of coach? Dan is deze opleiding wat voor jou wanneer je mensen wilt begeleiden vanuit het zijns-domein. De methode is goed te combineren met andere vormen van meditatief onderzoek en (non-duale) therapie.

Wat leer je?
Naast dat je leert werken met de Vragen naar Vrijheid is er aandacht voor contra-indicaties, handreikingen, valkuilen en uitdagingen. Je oefent tijdens de opleidingsdagen met het begeleiden met de Vragen naar Vrijheid en oefent in je eigen praktijk met een klant. Onderdeel van de opleiding is dat je hierover een verslag schrijft.

Iets over de achtergrond
Ieder van ons heeft in zijn kindertijd wel eens pijnlijke situaties meegemaakt waaraan we onjuiste conclusies verbonden. Denk maar aan iemand die in zijn kindertijd gepest is op school en daar de conclusie aan heeft verbonden dat hij lelijk is of het niet waard is om met respect en liefdevol te worden benaderd. Je kunt je voorstellen dat dit soort conclusies grote gevolgen hebben voor ons zelfvertrouwen en dat zolang we de overtuigingen geloven ze het tot bloei komen van ons potentieel in de weg staan. Gelukkig is het mogelijk om onjuiste conclusies op het diepste niveau te doorzien, helen en bevrijden, zodat je het leven kunt leven wat in potentie in jou aanwezig is. Het meditatief onderzoek de Vragen naar Vrijheid vindt plaats in het zijns-domein waar ego-patronen en overtuigingen moeiteloos worden doorzien en oplossen. Met de Vragen naar Vrijheid is het niet nodig om aan jezelf te werken en als begeleider hoef je ook geen moeite te doen. Het vraagt een vertrouwen en overgave aan het zijns-domein, iets wat de structuur van het meditatief onderzoek als vanzelf teweeg brengt.
– Heling is mogelijk vanuit ons heel zijn.- 

Aanvullende informatie
Omdat het voor het meditatief onderzoek belangrijker is dat je zelf rust in ‘zijn’ dan dat je de stappen van het onderzoek goed in je hoofd hebt, is er veel aandacht voor het terugbrengen van de aandacht naar zijn bron, Aanwezigheid. Zodat je daarin kunt rusten en ontspannen en je van daaruit de ander kunt begeleiden met het meditatief onderzoek.
Je sluit de training af met een certificaat.

Voorwaarde om aan de training mee te doen is dat je  het boek Het ja-gevoel hebt gelezen (of leest), een therapeutische of coaching- opleiding op hbo niveau hebt gevolgd en minimaal 1 jaar ervaring hebt in het begeleiden van mensen. Ook is het belangrijk dat je zelf de Vragen minimaal twee keer hebt onderzocht onder begeleiding en dat je wanneer je mensen gaat begeleiden hiermee, je zelf ook met enige regelmaat de Vragen onderzoekt, zodat je aan den lijve hebt ervaart wat de vragen in je lichaam en geest losmaken qua verwerking en bevrijding.

Opleiding-3-daagse (3 dagen en twee individuele sessies)
Data: Zondag 14 oktober, 11, november en 9 december
De eerste dag, 14 oktober, is tevens toegankelijk voor mensen die de Vragen naar Vrijheid willen toepassen voor zichzelf. Meer informatie over deze dag kun hier vinden>>
Kosten: 490,- (300,- voor de drie opleidingsdagen en 190,- voor twee individuele sessies.)
Aanvang: 10:00 uur, inloop vanaf 9:30. Tot 17:00 uur.
Locatie: de Borghoeve
Verlengde Hereweg 187, Groningen
Opgave en (telefonisch) voorgesprek zijn nodig voor een definitieve aanmelding. Opgave kan tot een week van te voren (mits de groep dan niet vol is) via de mail: hetjagevoel@gmail.com of door te bellen: 06-37438754
Mocht je in de buurt willen overnachten en je wilt tips, dan hoor ik het graag.

Reacties van deelnemers:
‘Linda nam alle tijd in de training, zodat er veel ruimte was voor stilte en zakken in mijzelf. Op deze manier kon mijn hart duidelijker spreken, kon ik beter contact maken met wat er werkelijk toe doet. En viel alle ruis van gedachtes en mijn angst weg of raakte in iedere geval meer op de achtergrond.
Ik pas de Vragen naar Vrijheid regelmatig toe voor mijzelf en met cliënten. Het geeft me ontspanning en vertrouwen om steeds weer te ontdekken dat we diep van binnen wel weten dat de overtuigingen die aan het licht komen mogen oplossen en dat het weten dat daaronder ligt naar dan voren komt, wat zoveel vertrouwen, lichtheid en liefde geeft.’
– Marjan

‘Ik ben een van de gelukkige geweest die als eerste de Vragen naar Vrijheid in opleiding mocht gaan doen. Het was fijn dat er tijdens de opleiding aandacht was voor waar de behoefte in de groep lag op verschillende momenten. Dit om zo mee te kunnen blijven stromen met de stroom. De ruime pauzes heb ik ook als prettig ervaren. Het was fijn om de tijd te hebben om de opgedane inzichten te delen met elkaar. Linda is een liefdevolle begeleider die feilloos weet zaken te verwoorden waar je soms zelf de draad kwijt bent geraakt. Voor mij zijn de Vragen naar Vrijheid uniek. Ik heb de afgelopen jaren verschillende ervaringen tijdens workshops en therapieën opgedaan maar deze zijn voor mij niet zo transformerend als deze methode geweest.
Het is bijzonder om te ervaren dat mijn verhalen steeds minder aan mij blijven plakken. De Vragen naar Vrijheid komen echt bij de kern. Er komen ook verrassende inzichten naar boven welke ik van te voren nooit zelf had kunnen bedenken. Ik vind het geweldig dat de methode zo eenvoudig is maar zo diep gaat. De eenvoud maakt het heel krachtig. Met de eenvoud kan het denken namelijk helemaal niets. Ik ben benieuwd hoe de Vragen naar Vrijheid zich verder gaan ontwikkelen en ik hoop dat er nog veel mensen de opleiding gaan volgen zodat meer mensen hier ervaring mee op kunnen doen.’
– Marenka


Een filmpje waarin ik uitleg geef over de Vragen naar Vrijheid