Opleiding-3-daagse

Mensen begeleiden met de Vragen naar Vrijheid

Met het zelfonderzoek ‘Vragen naar Vrijheid’ begeleid je mensen naar de bron van hun diepste pijnpatronen, op een manier die eenvoudig, moeiteloos en vanuit heel-zijn plaatsvindt, zodat heling plaats vindt. Met iedere overtuiging die doorzien wordt, nemen innerlijke vrede en vrijheid toe.

Voor wie?

Ben je therapeut of coach en werk je vanuit een spirituele, non-duale of holistische benadering? En werk je minimaal 1 jaar als therapeut of coach? Dan is deze opleiding wellicht wat voor jou wanneer je mensen wilt begeleiden vanuit het zijns-domein. De methode is goed te combineren met andere vormen van zelfonderzoek en (non-duale) therapie.

De opleiding-3-daagse is ook toegankelijk voor mensen die verdieping willen voor het zelf toepassen van het zelfonderzoek. Je sluit de dagen dan niet af met een certificaat maar wel met een tool waar je je hele leven wat aan hebt.

Wat leer je?

Naast dat je leert werken met de Vragen naar Vrijheid is er aandacht voor handreikingen, tips, contra-indicaties, valkuilen en uitdagingen. Na de eerste dag krijg je een reader mee met praktische informatie en handreikingen. Je oefent tijdens de opleidingsdagen met het begeleiden met de Vragen naar Vrijheid en oefent in je eigen praktijk met een klant. Onderdeel van de opleiding is dat je hierover een verslag schrijft.

– Heling is mogelijk vanuit ons heel zijn.- 

Love

Aanvullende informatie

Omdat het voor het zelfonderzoek belangrijker is dat je zelf rust in ‘zijn’ dan dat je de stappen van het onderzoek goed in je hoofd hebt, is er veel aandacht voor het terugbrengen van de aandacht naar zijn bron, Aanwezigheid. Zodat je daarin kunt rusten en ontspannen en je van daaruit de ander kunt begeleiden met het meditatief onderzoek.
Je sluit de training af met een certificaat.

Voorwaarde om aan de training mee te doen is dat je  het boek ‘Het ja-gevoel’ hebt gelezen (of leest), een therapeutische of coaching- opleiding op hbo niveau hebt gevolgd, minimaal 1 jaar ervaring hebt in het begeleiden van mensen en dat er geen sprake is van psychopathologie.
Voor deelname vindt een voorgesprek plaats.

Opleiding-3-daagse Je kunt je gedurende het hele jaar opgeven. Zodra een groep vol zit, worden data vastgelegd.  Kosten voor de opleiding-3-daagse: 490,- (300,- voor de drie opleidingsdagen en 190,- voor twee individuele sessies.) Kosten als je instroomt in dag twee: 390,-.(Dit is voor twee dagen en twee individuele sessies.) Bijvoorbeeld wanneer je al eens een dagworkshop of jaargroep hebt gevolgd. Kosten als je de dagen ter verdieping voor jezelf gebruikt: 200,- (Dit is voor twee dagen. Extra individuele sessies zijn natuurlijk mogelijk.) Aanvang: 10:00 uur, inloop vanaf 9:30. Tot 17:00 uur. Locatie: de Borghoeve Verlengde Hereweg 187, Groningen Na opgave vindt een telefonisch voorgesprek plaats voordat de opgave definitief wordt.

Reacties van deelnemers:

‘Deze opleiding raakte mijn wezenlijke zijn. Het was niet alleen een voelen maar dieper dan dat raakte het in wie ik ben. Ik heb ervan genoten om te ervaren dat het harde werken vanuit mijn ‘kleine ik’ (mijn best doen), dat dat allemaal niet meer hoeft.’
– Alinda

‘Er hangt een hele fijne diepte in de opleidingsdagen. Heel bijzonder. De dagen zijn zonder keurslijf en de vorm waarin je de methode overdraagt is heel bevrijdend. Charmant bevrijdend ;-).’
– Sandra

‘Het was zo fijn om te ervaren dat ik achterover mag leunen en niet zo mijn best hoef te doen. Dat mijn persoonlijkheid in de symbolische loungestoel mag gaan liggen en dat ik me kan laten leiden door wat groter is dan mijn ik. Deze overgave werkt ook door op andere levensterreinen. Erg fijn.’
-Nathasja

‘Wat het belangrijkste voor mij was deze opleiding is dat ik nu voel dat ik er mag zijn en dat het leven naar mij toekomt in plaats van dat ik ernaar toe hoef te snellen. Het is oké om geen scenario te hebben en om te verblijven in ‘niet weten’. Ik vond het zijn in de groep en het delen van de stilte heel bijzonder.’
– Hester

‘Linda nam alle tijd in de training, zodat er veel ruimte was voor stilte en zakken in mijzelf. Op deze manier kon mijn hart duidelijker spreken, kon ik beter contact maken met wat er werkelijk toe doet. En viel alle ruis van gedachtes en mijn angst weg of raakte in iedere geval meer op de achtergrond.

Ik pas de Vragen naar Vrijheid regelmatig toe voor mijzelf en met cliënten. Het geeft me ontspanning en vertrouwen om steeds weer te ontdekken dat we diep van binnen wel weten dat de overtuigingen die aan het licht komen mogen oplossen en dat het weten dat daaronder ligt naar dan voren komt, wat zoveel vertrouwen, lichtheid en liefde geeft.’
– Marjan

‘Ik ben een van de gelukkige geweest die als eerste de Vragen naar Vrijheid in opleiding mocht gaan doen. Het was fijn dat er tijdens de opleiding aandacht was voor waar de behoefte in de groep lag op verschillende momenten. Dit om zo mee te kunnen blijven stromen met de stroom. De ruime pauzes heb ik ook als prettig ervaren. Het was fijn om de tijd te hebben om de opgedane inzichten te delen met elkaar. Linda is een liefdevolle begeleider die feilloos weet zaken te verwoorden waar je soms zelf de draad kwijt bent geraakt. Voor mij zijn de Vragen naar Vrijheid uniek. Ik heb de afgelopen jaren verschillende ervaringen tijdens workshops en therapieën opgedaan maar deze zijn voor mij niet zo transformerend als deze methode geweest.
Het is bijzonder om te ervaren dat mijn verhalen steeds minder aan mij blijven plakken. De Vragen naar Vrijheid komen echt bij de kern. Er komen ook verrassende inzichten naar boven welke ik van te voren nooit zelf had kunnen bedenken. Ik vind het geweldig dat de methode zo eenvoudig is maar zo diep gaat. De eenvoud maakt het heel krachtig. Met de eenvoud kan het denken namelijk helemaal niets. Ik ben benieuwd hoe de Vragen naar Vrijheid zich verder gaan ontwikkelen en ik hoop dat er nog veel mensen de opleiding gaan volgen zodat meer mensen hier ervaring mee op kunnen doen.’
– Marenka


Een filmpje waarin ik uitleg geef over de Vragen naar Vrijheid