Jaargroep ‘Je hart volgen in het dagelijks leven’

Hoe geef je handen en voeten aan het volgen van je hart (het ja-gevoel) in je dagelijks leven? Hoe ga je daarbij om met de uitdagingen die op je pad komen, op je werk, in je relatie, in je drukke gezin?

Voel je dat je hart je roept maar vind je het nog lastig of eng om hierop te vertrouwen of er in je dagelijks leven vorm aan te geven? Dan is deze jaargroep wellicht iets voor jou. In deze groep komen thema’s aan de orde als: leren luisteren en afstemmen op de wijsheid van je hart, leven op de automatische piloot, het ontmoeten van schaduwkanten, overgave, vertrouwen, zelfonderzoek, meditatie, loslaten, de kracht van hartgedragen wensen en de sleutel tot geluk.

Deze jaargroep heeft als doel om contact te maken met je eigen innerlijke leiding en daarop te leren vertrouwen. In de groep is ruimte om te ontdekken waar jouw hart blij van wordt en van gaat zingen, hoe je hier steeds meer op af kunt stemmen en hoe dit vorm kan krijgen in je dagelijkse leven. Je leert omgaan met innerlijke blokkades en hoe je deze kunt ontmantelen, zodat je jouw unieke pad, jouw levensstroom kunt volgen en er trouw aan kunt zijn. De kracht van een jaargroep is dat je elkaar hierbij kunt ondersteunen, spiegelen, inspireren en bevestigen.
Dit kan soms het verschil maken omdat, wanneer je op de wijsheid van je hart koerst je de gebaande paden gaat verlaten. Je zult waarschijnlijk merken dat je geen bevestiging, hoop of vertrouwen meer kunt vinden in ‘de oude wereld’. Sterker nog, wanneer je dit wel probeert zul je waarschijnlijk merken dat je gaat twijfelen aan jezelf, in verwarring raakt en de moed dreigt te verliezen om te blijven vertrouwen in de wijsheid van je hart. Door af te stemmen en contact te maken met mensen die gegrond zijn in de nieuwe wereld, in hartgedragen bewustzijn, zul je merken dat transformatieprocessen die zich willen ontvouwen en die al gaande zijn, gemakkelijker ruimte krijgen doordat ze begrepen en bevestigd worden. Dit werkt vaak al door in de week voordat de groep samenkomt, waardoor precies datgene zichtbaar voor je wordt, wat op dat moment geheeld en doorzien kan worden. 

Praktische informatie:
Elf bijeenkomsten in Groningen op woensdagmorgen van 9:00 tot 12:00 uur (eens per maand) en één maal de dagworkshop: het onderzoeken van De Vragen naar Vrijheid,  waarin ik je leer hoe je zelf de transformerende en helende werking kunt ervaren van deze baanbrekende methode. (Deze dag is ook los te volgen).
Startdatum: woensdag 10 oktober. De dagworkshop is zondag 14 oktober. (De daaropvolgende data zijn:  7 november, 12 december, 9 januari, 6 februari, 6 maart, 10 april, 15 mei, 12 juni, 10 juli en 4 september.)
Kosten: 40,- per maand = 480,-  (dit is inclusief de dagtraining en exclusief eenmalig 23,50 voor het boek Het ja-gevoel (tenzij je deze al hebt natuurlijk). Dit bedrag kan betaald worden in twee termijnen.

Mocht je van verder weg komen dan zijn er overnachtingsmogelijkheden in de buurt. Mocht je hier meer over willen weten dan hoor ik het graag.

Interesse of wil je meer informatie? Stuur een mailtje naar: hetjagevoel@gmail.com