In helderheid zijn

In het voorjaar van 2021 verschijnt bij Samsara books mijn derde boek:
In helderheid zijn, van doen naar zijn.

Een foto van Tamara Butter (van uitgeverij Samsara books) en Linda Rood

Op de foto Tamara Butter van Samsara books en Linda Rood in gesprek over het in 2021 te verschijnen boek ‘In helderheid zijn’

Een stukje uit de inleiding:

Inleiding

Soms lees je een artikel of boek dat een verschuiving in je bewustzijn teweegbrengt. Alsof er een energie door de woorden overgebracht wordt die iets fundamenteels verandert in hoe je jezelf en het leven ervaart. Meer dan de woorden te begrijpen vanuit het denken, voel je ze als het ware. Dat dit boek op die manier voor jou mag werken. De woorden en oefeningen zijn geleiders voor een innerlijk weten, een realisatie die in jou ligt en alleen maar aangeraakt en wakker gemaakt hoeft te worden. De woorden dansen en trillen van een innerlijk weten dat we samen delen. Een weten wie we ten diepste zijn. Maar waarom zou je dat willen ontdekken? Allereerst vermoed ik dat je net als ik waarschijnlijk niet anders kunt dan gehoor geven aan die innerlijke roep tot zelfontwaken en spirituele verlichting. En naast andere redenen vermoed ik dat je ook graag vrij wilt zijn van het geploeter van de persoonlijkheid, die zich staande moet zien te houden in een potentieel gevaarlijke wereld. Die zo op haar tenen loopt en haar best doet, en daarbij steeds het gevoel heeft dat het nooit goed genoeg is, dat ze zich zorgen maakt, zich angstig en gespannen voelt, gestrest, gehaast, gefrustreerd, boos en teleurgesteld. Wie wil daar nu niet uit ontwaken?

Toen ik begon met schrijven wist ik dat het een klein boekje zou worden over de essentie van spiritualiteit en zelfrealisatie. De woorden en praktische oefeningen zijn bijzonder krachtig en vormen een soort poweryoga voor de ziel.

Dat de woorden en oefeningen in dit boek zonder omwegen je hart en ziel mogen bereiken om je van daaruit behulpzaam te zijn op jouw unieke pad van spiritueel ontwaken en de belichaming daarvan in je dagelijks leven. Hoewel de woorden slechts verpakkingsmateriaal zijn, vermoed ik dat je er de waarheid van jouw zijn doorheen kunt ervaren en ik wens je toe dat je daar je thuis herkent.

In jou huist een compleetheid die niet van deze wereld is
en daar ook niet is te vinden.
Toch verschijnt de hele wereld zoals je die kent daarin.
In jou.


Tanja Timmerman hielp me bij de totstandkoming van het boek en het is dankzij haar inzet dat ik het aan Samsara books kon aanbieden. Wat prijs ik me gelukkig met haar hulp en aanwezigheid. Komend najaar ga ik met een redacteur van de uitgeverij de puntjes op de i zetten, zodat dit krachtige boekje in het voorjaar van 2021 bij jou terecht kan komen. Mocht je het alvast bij me willen reserveren dan kun je een mailtje sturen met daarin je naam, adres en graag erbij vermelden voor wie ik er iets in kan schrijven. Naar: hetjagevoel@gmail.com
Zodra het boekje er is zal ik het dan naar je toesturen.