Nieuwsbrief

Geef niet op!

Afbeelding van Hoornse meer

Geef niet op wanneer het zoveelste ego-patroon je bij de nekvel grijpt en meesleurt.
Ga erin kopje onder. Probeer er niet tegen te vechten want dat zal het enkel voeding geven.
En als je al iets op wilt geven, geef het ego dan op. Het bestaat namelijk niet echt. Het is gewoon een verzamelnaam voor gedachten, gevoelens en patronen. Die vormen jou niet, jij vormt hen!
Je hebt er echter geen invloed op zoals een ego invloed en controle denkt te hebben. Jij bent juist in essentie overgave, open en ondeelbaar. Ver voorbij de controle van het niet werkelijk bestaande ego.

Wat je dan wel kunt doen wanneer ego-patronen opkomen?

Voel wat ze met je doen. Met je lichaam, geest en leven. Voel hoe ze je beperken, hoe ze schuren en pijn doen. Wordt zat van ze. Meer dan zat. Geef je eraan over, aan de is-heid van het leven. Dit is wat het (nu) is.
En onderzoek wat je erover gelooft, zodat je de waarheid weer ziet.
Onderzoek dit niet slechts mentaal maar vanuit jouw zijn. Vanuit bewustzijn.
Je zult merken dat zodra je de gedachten, gevoelens en patronen doorziet voor wat ze zijn, ze hun grip op jou verliezen.

Lange tijd kan het lijken of er geen einde komt aan de zuigkracht van het ego. Soms zul je wanhopen. Geef dan niet op. Het zal lichter worden, en met ieder verhaal dat je doorziet lost er meer zuigkracht en overtuigingskracht op. En het mooie is dat het leven, jij!, jezelf hierbij helpt. Door middel van tekstjes als deze waar je ogen op vallen. Door middel van inzicht wat plots oprijst. Door middel van iets wat iemand tegen je zegt. Door middel van jouw doorzettingsvermogen. Keep going!
Je doet het goed, het leven ontvouwt zich precies zoals de bedoeling is.

Innerlijke vrede Foto: https://unsplash.com/@coopery