Nieuwsbrief

Zichtbaar zijn

Lieve lezer,

Zoals je misschien weet is zichtbaar worden, zichtbaar zijn, al een poosje een thema in mijn leven. Gelukkig neemt het leven me hierbij in een voor mij bij te benen tempo aan de hand, zodat ik langzaam uit mijn comfortzone stap.

Met ooit een flinke angst voor groepen, geef ik sinds dit jaar lezingen, begeleid ik met veel plezier een jaargroep en ben ik uitgenodigd voor een radio interview. Het zijn dingen die ik vijf jaar geleden niet had durven dromen, haha zelfs een jaar geleden nog niet, het zou een nachtmerrie zijn geweest. Nu blijkt het een droom die uitkomt. Hoe meer ik uit de schaduw stap hoe zichtbaarder ook innerlijke verkrampingen worden die me klein proberen te houden, in een poging mij daarmee te beschermen tegen de ‘grote boze buitenwereld’. Zo ook een aantal weken geleden. Tijdens een verhelderend gesprek met mijn lieve oud-overbuurvrouw en yogajuf Agnes Klinkert, werd het me duidelijk dat ik de door mij ontwikkelde methode De Vragen naar Vrijheid klein hield.

En dat terwijl ik weet dat de methode goud is, zo krachtig in zijn eenvoud. Toch durfde ik er nauwelijks mee naar buiten te komen en zeker niet met krachttermen. Zodra ik dit besefte, voelde ik de verkramping eronder. Ik wist dat zich in mij een flinke overtuiging bevond waar ik onbewust aan haakte. Dus onderzocht ik er de Vragen naar Vrijheid op. De wortel van de kramp bleek een overtuiging te zijn dat als ik hiermee naar buiten zou treden, het mijn ondergang zou worden. Soms duurt het een paar weken, en soms zelfs maanden, voordat de bevrijdende werking volledig verwerkt en gerealiseerd is, dit keer was de bevrijding onmiddellijk. Ik voelde: Deze methode is mij door het Leven gegeven en dus ben ik in staat om het te delen. Nog diezelfde week bleek dat ik woensdag 6 juni een radio interview mag geven bij Hello Radio Spirituality en dat ik een artikel mocht schrijven over mijn boek en methode voor bewustzijnonline.nl! Het artikel is binnenkort te lezen op de site en het radio programma is vanaf 6 juni terug te luisteren wanneer je maar wilt. Dit soort wonderlijke gebeurtenissen maak ik keer op keer mee. Wanneer overtuigingen in mij oplossen, kan het leven voluit stromen. Zo binnen, zo buiten.

En wat kunnen processen dan opeens snel gaan! Ik besloot duidelijker taal te spreken met betrekking tot deze door mij ontwikkelde methode en sprak een mp-3 geluidsbestand in die je kunt beluisteren als je het boek Het ja-gevoel hebt gelezen en zelf De Vragen naar Vrijheid wilt onderzoeken. Het is zo maf. Hoe vaak is me dit niet gevraagd door mensen die zelf bezig wilden met deze methode. Toen uitgeverij Samsara bezig was met de vormgeving van mijn boek werd het me ook al door hun geadviseerd. Maar ik zag het gewoon niet. Ik dacht dat het niet mogelijk was. En nu was het er opeens, het was er al voordat ik het daadwerkelijk ingesproken had, ik hoefde enkel de levensstroom te volgen. Dus heb je het boek gelezen en wil je zelf aan de slag met de Vragen naar Vrijheid?  Dan kun je hier het MP-3 bestand beluisteren>> En dat is nog niet alles, ik heb namelijk ook mijn eerste filmpje opgenomen! Ik zal het onder dit artikel plaatsen.

Ben je nieuwsgierig naar de methode, wil je het ook graag toepassen in je eigen leven of ermee werken in je werk als therapeut of coach? Zondag 8 juli organiseer ik een dag workshop ‘De Vragen naar Vrijheid onderzoeken’. En dit najaar geef ik weer een opleidingsdriedaagse voor therapeuten en coaches die mensen willen begeleiden met deze methode.

Ik wens je de helende en bevrijdende werking toe van De Vragen naar Vrijheid en hoor graag hoe dat voor je is geweest. Mocht je er vragen over hebben, schroom niet om ze te stellen, ik beantwoord ze graag.

Liefs,

Linda