Nieuwsbrief

Een pad vol wonderen

groende bladeren

Beste lezer,

Wanneer je stil wordt, is het mogelijk om op te merken dat je hart ieder moment van de dag tot je zingt. En je uitnodigt om haar te volgen zodat ze je mee kan nemen haar wonderbaarlijke wereld in. Een wereld waarin het onmogelijke mogelijk blijkt en waarin ieder moment fris en nieuw is. Maar bovenal een wereld waarin alles, alles volledig is. Je hart is geworteld in de onbenoembare, tijdloosheid van je essentie en naarmate je meer afstemt en trouw bent aan je hart, kun je ervaren dat het je naar huis leidt. Zodat je heelheid ervaart. Want hoewel je in essentie altijd thuis en heel bent, kan de persoonlijkheid flink afdwalen. Gelukkig kan je hart, je thuis, je ieder moment weer terug leiden als je bereid bent erop af te stemmen en ernaar te luisteren.

Wanneer het leven je tot stilstand brengt

Wanneer dit tot je door begint te dringen kan dat je leven 180 graden veranderen. Sommige mensen worden zich hiervan bewust door een wake up call. Bijvoorbeeld door het verlies van een dierbare, door ziekte of ontslag. Bij anderen groeit dit hartgedragen bewustzijn langzaam. Zodra je beseft wat voor een onmetelijke kracht en wijsheid je hart in zich draagt sta je voor een belangrijke keuze. Ga je weer terug een geconditioneerd leven in? Waarbij je de gebaande paden volgt en je het leven leeft, zoals je dat behoort te doen. Of verlaat je de voor jou bedachte en talloze malen bewandelde paden en stap je het onbekende in? Waar je weliswaar de weg niet kent maar waarvan  je wel diep van binnen voelt dat hier je bestemming ligt. Dit onbekende en ongekende pad bewandelen vraagt innerlijke moed. De moed om alle moetens, angsten en oordelen te onderzoeken op werkelijkheidswaarde, zodat je het leven uit eerste hand kunt (her)ontdekken. Hoe? Bijvoorbeeld met het zelfonderzoek ‘Vragen naar Vrijheid’. Je wordt wakker voor het leven dat er is. Rijk, overvloedig en volledig. Het is alles, behalve wat je dacht dat het was.

Van het pad af

Ik koos ervoor om de gebaande paden te verlaten en mijn hart te volgen. Het leven en mijn hart hielpen me daarbij. Door deze keuze zei ik vaarwel tegen een baan die me ruim achttien jaar vreugde en zekerheid had geschonken maar niet meer aansloot. En vond ik bezieling, vrijheid, talenten en inspiratie. En ondanks dat ik vanaf het begin wist dat ik mijn hart zou blijven volgen, stond ik toch duizenden angsten uit. Een voor een ontmoette ik deze angsten en de onderliggende overtuigingen in mijn hart met de Vragen naar Vrijheid en mocht ik ze doorzien voor wat ze werkelijk waren. (Ver-)vormingen van Liefde! Het was de grootste beproeving die ik tot dan had meegemaakt. Ik was iemand die altijd het zekere (bekende) voor het onzekere nam en door mijn hart te volgen, leek ik het leven te tarten. Sommige mensen om mij heen dachten dat ik van het padje afwas. Wat natuurlijk ook zo was. Dat wil zeggen ik was van het gebaande pad afgegaan om in de stroom van het leven terecht te komen. Hoe meer ik de ogenschijnlijke controle over mijn leven losliet, hoe meer ik opmerkte dat ik het leven ben. Dat was natuurlijk altijd al zo, alleen had ik dat nooit gezien. Op het juiste moment kwamen de juiste mogelijkheden, hulpbronnen, mensen en obstakels op mijn pad die me hielpen dieper af te dalen in mijn hart. Het leven bleek een spiegel waarin ik zowel mijn ware gezicht als mijn gecreëerde gezicht kon ontmoeten.

Ja of nee?

Om mee te stromen met de levensstroom en zijn overvloed te ervaren is het maken van een wezenlijke keuze en bereidheid heel belangrijk. Zeg je ‘Ja’ voor het leven? Of zeg je ‘Nee’ omdat je daar duizend begrijpelijke redenen voor hebt? En wanneer het antwoord nog nee is, wil ik je op het hart drukken om ook hierop te vertrouwen! Geen proces kan geforceerd worden en in iedere beweging schuilt eigenwijsheid. Je kunt onderzoeken of er nog iets is wat je gelooft over jezelf of de situatie zodat de innerlijke nee zijn schat aan je openbaart. Wanneer je ‘Ja’ hebt gezegd of voelt dat je dat ooit wilt zeggen, weet dan dat je geen steun en bevestiging meer kunt vinden in de oude geconditioneerde wereld. Op een bepaalde manier ben je een eenling. Wat een spannend pad! Een pad zonder routebeschrijving. De enige weg die je kunt bewandelen is jouw unieke en nooit eerder bewandelde pad aan de hand van een feilloos werkend kompas, jouw hart.

Het ja-gevoel

Ik noem dit innerlijke kompas: het ja-gevoel. Het ja-gevoel is het gevoel van sprankeling en levendigheid in jezelf wanneer je voelt dat ‘het klopt’. Dat jij klopt, dat het leven klopt en dat jij in overeenstemming met het leven klopt. Letterlijk is het zo dat je hart op deze momenten in harmonie klopt met een helende en optimale intelligente trilling van het universum. Een trilling die alles met elkaar verbindt, afstemt en in overeenstemming brengt. Dit noemen ze hart-coherentie. Je innerlijk kompas: het ja-gevoel, is daarop afgestemd en leidt je naar de realisatie van wie je werkelijk bent. Sommigen noemen dit de bron, Boeddha- natuur, Christus-bewustzijn, God, Leegte, Brahman of Leven. Wat voor naam je er ook aan geeft, het is datgene in jou wat onveranderlijk, vormloos en tijdloos is en tegelijkertijd is het ook alles wat daarin verschijnt. Eenmaal ontwaakt in je hart realiseer je dat alles, alles wat je ervaart en meemaakt, een uitdrukking van jouw Zelf is. Precies zoals dat altijd was, alleen ontdaan van alle ideeën erover. Alle ideeën over verlichting, zelfrealisatie of bevrijding zullen aan diggelen vallen. Want het is zowel een zucht van verlichting, een kramp in je voet, een blunder maken, iets mega spannend vinden, het stralend middelpunt van een ontmoeting zijn, ergens in uitblinken, vreugde… het is alles.

Kan het zo eenvoudig zijn?
Dit is het.
Dit, wat er nu is.

Een pad vol wonderen

Wat volgt is een pad vol wonderen. Het onmogelijke blijkt mogelijk, juist omdat je niet meer vasthoudt aan ideeën en verwachtingen over hoe iets eruit zou moeten zien. Vanaf het moment dat ik ‘ja’ zei, begon een wonderlijk avontuur waarbij het leven alle houvast begon af te nemen om er liefde en overvloed voor bloot te leggen. Ook en op een bepaalde manier juist in die delen waarvan ik dacht dat dat niet overvloedige liefde was. Mijn schaduwkanten, mijn onhebbelijkheden, mijn kwetsbaarheden, tegenslagen. Liefde vindt je ook in de kieren en scheuren van je leven. Het wil daar juist doorheen schijnen. En het leven wacht geduldig tot je stopt met geloven dat je op de een of andere manier niet goed genoeg bent of nog niet klaar voor zelfrealisatie of voor geluk, maar morgen misschien. Dat is een overtuiging waarmee je het leven in de wacht zet. Waarom zou je wachten? Wat geloof je dat er anders zou moeten zijn in je leven, voordat je gelukkig kunt zijn? Onderzoek dit verhaal zodat je tot de realisatie komt dat het alleen maar het geloven in dit verhaal is wat tussen jou en geluk instaat. Je bent gemaakt van geluk, van pure liefde, en het grootste wonder ligt niet in de buitenwereld maar in de herkenning dat we heel zijn en dat dit alles, alles omvat.

Liefs,

Linda