Nieuwsbrief

Als een duik in fris, helder water

Mooi uitzicht

Beste Lezer,

Wie we zijn… is van een andere orde dan wat we erover kunnen bedenken. Daarin afdalen betekent dan ook al het ons bekende loslaten en het overdragen aan onze ware aard.

Je goddelijkheid ontdekken

Dat kan zinloos en leeg voelen. Omdat zin en de volheid van het menselijk leven zich afspeelt aan de buitenste rand van je bewustzijn. Ook dat laat je achter je. Je weet niet hoe het volgende moment zich zal ontvouwen. En hoewel hartgedragen wensen de neiging hebben om zich op mystieke manier te ontrafelen, weet je niet zeker hoe het leven zich ontvouwt en of dromen uit zullen komen. En niet zelden gaat het openbaren van een groot geschenk gepaard met het wreed ineenstorten van oud gekoesterde dromen en bronnen van vreugde. Dat alles behoort tot de wereld van vormen. Dat is ons menselijk domein.

Om volledig te bloeien, vol en ledig te zijn zoals je in potentie gemaakt bent om te bloeien, is het nodig om aan dit alles voorbij te gaan. Je Goddelijkheid te ontdekken door erin af te dalen. Steeds weer tot je erin oplost en ermee samensmelt. Dat is het geschenk dat de mensheid in zich draagt. Dat is wat je mag en kunt realiseren.

Als een duik in fris, helder water

Afdalen in de leegte van zijn is als het nemen van een duik in fris, helder water. Hoewel het, zolang er nog een persoonlijkheid is, ook kan voelen als tasten in het duister, zonder oriëntatiepunten en herkenning. Het spoelt je schoon, heelt en lest de dorst. Het maakt je als een blanco vel papier waarop God, het Leven, een nieuw hoofdstuk kan schrijven en toevoegen. Niet als herhaling van het oude bekende. Maar waarlijk nieuw, fris en ongekend. Jij die je dacht te zijn heeft hier geen waarde, geen macht en zeggenschap. Dat is de prijs en wat je achterlaat. Iedere keer opnieuw tot je niet meer de aandrang of behoefte voelt om het te herhalen en vast te grijpen.

Ontspannen en vertrouwen in niet weten

Je weet dus niet hoe het volgende hoofdstuk van je leven eruit gaat zien. En dat hoef je ook niet meer te weten. Omdat het goed is zoals het is en je daarin vertrouwt. Je voelt, weet dat iedere stap doortrokken is van ongekende wijsheid. Ook wanneer je geest dit niet kan bevatten omdat iets ouds of nog maar pril ontloken ineenstort. Het vraagt vertrouwen in je natuur. Dit vertrouwen lijnt zich uit met je potentieel, hartgedragen wensen en de zin die je als mens kunt geven aan je bestaan. De zin die besloten ligt in je bestaan. Het vormloze en de vorm die in volmaakte eenheid samengaan.

Straks begint er weer een nieuw bezigheden- seizoen. Merk je hoe gemakkelijk je aandacht weer op kan gaan in de snelle wereld van dingen doen? Wanneer je dit herkent is het misschien een goed idee om dagelijks ruimte te maken voor stilte. Zodat je de shift kunt maken van opgaan met je aandacht in de wereld van ‘doen’ naar opmerken waarin al dit doen in verschijnt. Wil je dat een keer samen ‘doen’ dan ben je van harte welkom tijdens de meditatieve bijeenkomsten, workshopdag of opleiding-3-daagse.

Het ga je goed.

Liefs,

Linda