Nieuwsbrief

Wat een wondere wereld!

groende bladeren

Beste lezer,

Herinner je je nog dat ik je de vorige keer vertelde dat ik de Vragen naar Vrijheid had onderzocht op het thema ‘overvloed’? Mag of durf ik (van mijzelf) overvloed toe te laten in mijn leven?

Na het onderzoeken van de Vragen is er veel moois gebeurd. In eerste instantie leek het tijdelijk of alles tegen zat. Duidelijker dan ooit tevoren was ik me bewust van de overtuigingen die ik had (gehad) op het thema overvloed evenals de manier waarop ik daarmee omging. Ik zag de oude overtuiging volop weerspiegeld om mij heen. Maar ondanks dat er ondermijnende gedachten en situaties langskwamen voelde ik in de stilte van mijn hart dat alles precies klopte en dat heling plaatsvond.

Ik heb Mooji een keer het proces van spiritueel ontwaken horen vergelijken met het leeglopen van water uit een badkuip. Deze vergelijking gaat ook op voor de heling die plaatsvindt na meditatief onderzoek met de Vragen naar Vrijheid. Het is als een stop die je uit een badkuip vol water hebt getrokken. In het begin is de trekkracht van het wegstromend water aan de oppervlakte nog nauwelijks voelbaar. Maar het is er wel, onontkoombaar. Hoe dichter je bij de afvoer komt hoe sneller de stroom gaat en hoe sterker de trekkracht is. Wat ik hier fijn aan vind is de realisatie dat ook als je tegenstribbelt de stroom je liefdevol meeneemt. Wat er ook aan gedachten en gevoelens voorbij komen, hoe je daar wellicht ook tijdelijk in verkrampt. Het maakt niet uit. Wanneer je een overtuiging en patroon doorzien hebt vanuit Bewustzijn, waar je volkomen heel bent, merk je dat heling en verwerking zich van hieruit uitstrekt in je lichaam en geest. Dit is niet iets waar je vanuit je persoonlijkheid invloed op uit kunt oefenen, behalve het te laten gebeuren.

Op een dag werd ik wakker en voelde ik hoe de oude overtuigingen over overvloed als sneeuw voor de zon waren opgelost. Ik geloofde ze gewoon niet meer en voelde hoe zachte vrede mijn lichaam vulde. Wat er daarna gebeurde was een wonder. Overvloed ging voluit stromen! Eerst kreeg ik te horen dat een artikel van me in ParaVisie kwam te staan. Vervolgens stroomden bestellingen van het boek ‘Ja’ binnen via Facebook en toen ik de meditatieve avond ‘de omgekeerde weg volgen’ op Facebook zette liep deze binnen een kwartier vol. Mensen melden zich aan om de Vragen naar Vrijheid te onderzoeken en terwijl mijn lichaam en geest een nieuw evenwicht vonden, loste een oude rugklacht (blokkade) op waar ik al zes jaar last van had gehad! Geen behandeling had ooit geholpen en een echte oorzaak was nooit gevonden.
Mijn lichaam en geest lijnde weer verder uit met het vertrouwen in mijn hart en Bewustzijn. En het was zo grappig, de dag erop ontdekte ik dat mijn werkmail drie weken niet had gewerkt! Ik zag het als hulp die het leven me had geboden om zo ruimte en stilte te creëren voor het proces dat zich voltrok. In de weken erna werd ik bijna dagelijks verrast met prachtige berichten die mensen op op Facebook of in hun nieuwsbrieven deelden over het boek ‘Ja’ of de Vragen naar Vrijheid die ze meditatief bij me hadden onderzocht. Wauw! Toen ik in de praktijkruimte waar ik werk bladerde in een glossy van de stad Groningen, kwam ik er mijn boek ‘Ja’ in tegen! En het gaat maar door want onlangs is me gevraagd of ik een training wil geven aan therapeuten en coaches om de Vragen naar Vrijheid over te dragen! Ik laat deze vraag op me inwerken en wellicht komt er dit najaar wel een training voor therapeuten en coaches die zelf de Vragen naar Vrijheid willen gaan toepassen. Het is of de levensstroom opeens voluit stroomt en (onbewust) ook mag stromen van mijzelf. Vandaag nog werd ik verrast met een prachtige aanbeveling op linkdin. Het is mooi en bijzonder om dit proces mee te maken.

Er zullen uitdagingen komen, het pad zal soms moeilijk begaanbaar lijken. Ook in mijn leven hebben zich alweer nieuwe uitdagingen voorgedaan. Als er uitdagingen zijn dan weet ik dat het tijd is voor de weg naar binnen. Wat spiegelt het leven mij? In mijn geval onderzoek ik dan de Vragen naar Vrijheid en zo heeft ieder zijn eigen manier van zelfonderzoek en bezinning. Iedere uitdaging is een uitnodiging gemaakt van liefde. Ze geven je naast pijn, verdriet, frustratie ook de mogelijkheid om oude en ondermijnende overtuigingen te doorzien. Ook al lijkt het tegendeel soms waar. Geef niet op, zet iedere dag een stap. Val duizend keer en krabbel weer op in het besef dat iedere val immense wijsheid in zich draagt die zich meestal pas achteraf openbaart. Ontspan in dat je het niet weet en je zult merken dat in het niet weten de liefde van het hele universum schuilgaat.

Vreugdevolle mededelingen!
20 mei verschijnt een artikel van me in ParaVisie
24 juni verschijnt een artikel van me in de Bres!
En in de juni editie van Spiegelbeeld verschijnt ook een artikel van me! Deze verschijnt eind mei in de winkels.
10 mei organiseer ik weer een avond ‘de omgekeerde weg volgen’. 

Over overvloed gesproken!  

Liefs,

Linda