Nieuwsbrief

Anders zijn

boomzon
Beste lezer,

Wat voelde ik me vaak anders. Anders dan de mensen om mij heen, die een heel andere taal leken te spreken, die ik niet leek te beheersen. Ik dacht altijd dat er iets mis was met mij omdat ik duidelijk in de minderheid leek. Ik was gevoelig en volgde een innerlijke roep naar zingeving en verlichting die ik bij weinig andere mensen tegenkwam.

Het leek of ik nergens echt op mijn plek was en vond hooguit plekken waar ik ‘ermee door’ kon gaan. Vooral als ik mijzelf ging vergelijken met anderen dan kukelde ik in een bodemloze put. Waarom kon ik nou niet gewoon zoals anderen zijn? Ondanks het negatief vergelijken en het idee dat mijn anders zijn verkeerd was, bleef ik trouw aan mijzelf. Wat ben ik daar nu achteraf dankbaar voor! Ondanks angstige gedachten volgde ik trouw de levensstroom die door me heen spoelde. En hoewel ik me mee liet voeren met deze stroom, ging het dwars tegen mijn conditioneringen en die van mijn omgeving in. Dat maakte dat ik soms het gevoel had in het duister te tasten en tegelijkertijd voelde ik hoe innerlijk licht staalde en toenam. Gaandeweg stopte ik met mijn anders zijn te veroordelen en leerde ik het juist waarderen en lief hebben. Hoe meer uitdrukking ik durfde te geven aan mijn anders zijn, hoe meer ik mijn plek en mijn pad vond.

Van te voren weet je niet hoe de keuzen die je maakt zullen uitpakken. Je weet niet waar je pad toe zal leiden. Er zijn geen zekerheden. Pas achteraf kun je vaak zien hoe mooi alles in elkaar past. Het enige wat helder is, is dat je een innerlijk kompas hebt die is afgestemd op het kloppend hart van het universum. Mijn anders zijn, waarvan ik altijd gedacht had dat het me zwak maakte en ervoor zorgde dat ik er niet bij hoorde, bleek een bron van inspiratie te zijn. Ik bleek als een puzzelstukje precies in het geheel te passen toen ik de strijd opgaf om ‘erbij’ te horen. Ik ontdekte dat er veel meer eenlingen waren die zich ‘anders’ voelden.

Voel jij je soms anders? Volg je je hart (of zou je dat graag willen) en lijkt het pad van je hart onzeker? Heb je soms het gevoel in het duister te tasten?

Je anders zijn is wat je uniek maakt. Het is jouw unieke plek in het geheel en je leven kan nog meer tot bloei komen, wanneer je jouw plek inneemt en de levensstroom volgt die door je heen stroomt. Heb alle eigenzinnigheden in jezelf lief, inclusief de schaduwkanten. Zoals jij is er geen ander en de wereld heeft je nodig. Volg het ja (en nee) gevoel in jezelf, stapje voor stapje. Je zult merken dat het leven je helpt. Het leven zal je obstakels geven om te laten merken wanneer je jouw stroom verlaat of ertegen in ploetert. Bijvoorbeeld wanneer je gedachten gelooft die je ongelukkig maken en ervoor zorgen dat er geen ruimte is voor nieuwe mogelijkheden om zich te openbaren. Tegelijkertijd zal het leven je mogelijkheden geven, waar eerder alleen maar onmogelijkheden leken, wanneer je jouw stroom volgt. Wonderen blijken mogelijk. Ik heb er al zoveel mogen aanschouwen en meemaken in zowel mijn leven als de levens van de mensen die ik begeleid. Het onmogelijke blijkt vaak mogelijk en het leven zit vol verrassingen, wanneer je hier ruimte voor maakt.

Het vraagt moed, doorzettingsvermogen, vertrouwen en overgave aan het ontvouwend leven. En vooral vraagt het van je om te stoppen met drinken uit de gifbeker van gedachten die je op je plek wil houden. Een plek waar je vast blijft zitten in oude gewoonten en overlevingsstrategieën. De gifbeker is onderdeel van oude conditioneringen die af en toe opkomen in je lichaam en geest. Laat de oude gedachten opkomen en heb ze lief, zonder ze nog te geloven en volgen. Het leven wil niets liever dan je gelukkig maken en het vraagt aan jou om dat toe te staan. In je eigen tempo, stap voor stap.

Merk je dat je ongewild toch blijft drinken van die ene specifiek gevulde gifbeker? En dat de inhoud ervan zich weerspiegelt in je leven? Dan ben je welkom om de vragen naar vrijheid bij me te komen ‘doen’. Mocht je verder van Groningen wonen dan kan dat ook via skype. Kijk voor meer informatie op: http://www.het-ja-gevoel.nl/inspiratie-2/

Ik wens je een goede tijd en vooral een open hart voor jezelf.

Liefs,

Linda Rood

*

Ploeteren, weerstand en oppositie tegen wat is, creëert meer ploeteren, weerstand en oppositie.

Openen en vertrouwen in je wezenlijke natuur van innerlijke vrede en vrijheid creëert ook meer van hetzelfde in je leven. De weerspiegeling van je ware natuur.

-Linda Rood-

*