Nieuwsbrief

De is-heid van het leven

Beste lezer,

Als je last hebt van het leven, van wat dan ook, kan ik je aanbevelen om de is- heid van het leven op te merken. Het is heilzaam.

Je kunt het nu direct opmerken. Bewustzijn dat alles, werkelijk alles is.

Wat zie je nu?

Dat is …

Het klinkt zo simpel hè? Het is ook zo simpel. Wat een ruimte geeft het om je erin te laten zakken. Voor de persoonlijkheid is het trouwens bijzonder ingewikkeld. Jemig wat kan die daar een klus van maken. Die komt er nooit.

Wat hoor je nu? Ook dat is. Je hoeft er niets mee te doen. Het is. Wat voel je in je lichaam? Wat denk je? Dat alles is. Alles wat nu in en om jou speelt is volledig aanvaard, volkomen op zijn plaats in dit moment. Wat een ondenkbare liefde! Ook wat we vanuit onze persoonlijkheid afwijzen, onrechtvaardig, afschuwelijk en niet op zijn plek vinden. Buikpijn, spierpijn, spanning, een hoofd vol fladderende gedachten, nare omstandigheden, angst, wanhoop, weerstand, pijn, herinneringen, verhalen, een doldraaiende wereld… . Op de laag van onze persoonlijkheid is de kans groot dat we weerstand voelen tegen bepaalde kanten van onszelf en het leven. Op die laag is het goed om gezonde grenzen te stellen, te luisteren naar het ja- en nee- gevoel in jezelf en daarnaar te handelen. Er klopt nog veel niet in onze wereld. Het is goed daarvan bewust te zijn en daarin je eigen pad te bewandelen. Op een diepere laag in jezelf, in bewustzijn, is alles volkomen aanvaard. Daar is heling te vinden vanuit heel zijn.

Deze aanvaarding voor wat is, is de liefde van het Leven, van God, Brahman of wat voor naam je er ook aan geeft. Het is louterend. Deze liefde is als een bron, een oase, waaruit je kunt putten wanneer je verzand bent geraakt in je persoonlijkheid en persoonlijk gedoe. Erin afdalen, geeft verdiepende overgave voor het leven. Het maakt het gemakkelijker om deze liefde toe te laten in je lichaam en geest. Wat het gedoe ook is waarin je verzeild bent geraakt, daar midden in ligt de is- heid van het leven op je te wachten. En in de is- heid ligt bevrijding.

Je lichaam en geest komen in bewustzijn van de is- heid tot rust. Je hoeft even niet meer zo nodig. Je best doen, iets te bereiken of behalen. Alleen zijn. Letterlijk en figuurlijk. Dit is louterend en heilzaam. Wanneer je bewustzijn zich opent voor wat is en je lichaam en geest zich daarin over geven kan harmonisatie plaatsvinden. Harmonisatie tussen je lichaamscellen, potentieel, herinneringen, conditioneringen en je natuurlijke staat van zijn. Door deze overgave kun je ontdekken dat jij als persoonlijkheid veel minder hoeft te doen dan je altijd dacht. Je ontdekt dat het leven juist veel moeitelozer en soepeler verloopt, wanneer je als persoonlijkheid een stapje achteruit doet. En je overgeeft aan het Leven en zijn oneindige intelligentie om jou te leven. Creativiteit en inspiratie komen erin op en willen tot uitdrukking worden gebracht. Of niet en dan is dat wat er is. Tot rust komen, verstillen of juist uit je dak gaan op je favoriete muziek. Voor alles is een juiste tijd en een juiste plek.

Kijk om je heen, voel de lucht, je lichaam, de zwaartekracht, een pijntje, een gedachte. Het is.

En wat een bevrijding wanneer het is in jouw bewustzijn!

Hartelijke groet,

Linda Rood