Dag- en vervolg training

Wanneer je het ja-gevoel in jezelf wilt volgen en alle ‘Ja, maren’ wilt ontmantelen die hier mogelijk nog voor liggen, dan nodig ik je graag uit om deel te nemen aan deze unieke trainingsdag ‘Het onderzoeken van de Vragen naar Vrijheid’. In de ochtend dalen we met een begeleide meditatie af in onze aanwezigheid, waar we heel zijn, en in de middag onderzoek je vanuit je heel zijn, de Vragen naar Vrijheid op een voor jou belangrijk thema. Stap voor stap leer ik je het meditatief zelfonderzoek toe te passen.
Voor therapeuten en coaches is het mogelijk om na deze trainingsdag een vervolgtraining te volgen, ‘Mensen begeleiden met de Vragen naar Vrijheid’.

Het ja-gevoel is afgestemd op de natuurlijke levensstroom en deze stroomt van nature naar spiritueel ontwaken en het tot bloei komen van ons potentieel. Toch merken we dat het niet altijd gemakkelijk is om deze natuurlijke flow te volgen. Oud zeer en gewoontepatronen kunnen dit behoorlijk in de weg zitten en hier biedt het meditatief onderzoek met de Vragen naar Vrijheid een mogelijkheid tot heling.

Dagtraining (1 dag) ‘Het onderzoeken van de Vragen naar Vrijheid’.

Datum: zondag 15 april
Kosten: 100,- euro. Inclusief lunch.
Aanvang: 10:00 uur, inloop vanaf 9:30. Tot 17:00 uur.
Locatie: Waar: de Borghoeve
Adres: Verlengde Hereweg 187, Groningen

Opgave en (telefonisch) voorgesprek zijn nodig voor een definitieve aanmelding. Opgave kan tot een week van te voren (mits de groep dan niet vol is) via de mail: hetjagevoel@gmail.com of door te bellen: 06-37438754
Mocht je in de buurt willen overnachten en je wilt tips, dan hoor ik het graag.

Vervolg training (2 dagen en twee individuele sessies) ‘Mensen begeleiden met de Vragen naar Vrijheid.’

Datum: 
Kosten: 390,- (200,- voor de twee verdiepingsdagen en 190,- voor twee individuele sessies.) In totaal zijn de kosten dus 490,- voor de introductie, vervolgtraining en twee individuele sessies.)
Aanvang: 10:00 uur, inloop vanaf 9:30. Tot 17:00 uur.
Locatie: de Borghoeve
Verlengde Hereweg 187, Groningen

Meer informatie

Trainingsdag:

Tijdens deze dag dalen we af in de vrede en stilte van ons hart en leer je de Vragen naar Vrijheid toepassen als meditatief zelfonderzoek in je dagelijks leven. Tevens leer je wanneer het zinvol is om deze vorm van meditatief zelfonderzoek toe te passen en wanneer het juist goed is om ‘niet te doen’.

Voorwaarde om aan de training mee te doen is dat je het boek Het Ja-gevoel hebt gelezen. Zodat je de theoretische achtergrond van de methode kent. Voor deze dag is het voldoende als je het hoofdstuk over de Vragen hebt gelezen.

Vervolgtraining

Ben je therapeut of coach en werk je vanuit een non-duale benadering? Deze training is speciaal voor coaches en therapeuten die mensen willen gaan begeleiden met meditatief onderzoek. De methode is goed te combineren met andere vormen van meditatief onderzoek en (non-duale) therapie.

Tijdens de training staan we stil bij de vraag wanneer je mensen kunt begeleiden met de Vragen naar Vrijheid en wanneer het beter is om dat niet te doen. (Contra-indicaties.) Er is aandacht voor valkuilen, uitdagingen en handreikingen. Je gaat oefenen met het begeleiden met de Vragen tijdens de trainingsdagen en oefent in je eigen praktijk met een klant. Er zal je worden gevraagd hierover een verslag te schrijven.
Omdat het voor het meditatief onderzoek belangrijker is dat je zelf rust in ‘zijn’ dan dat je de stappen van het onderzoek goed in je hoofd hebt, zal er veel aandacht zijn voor het terugbrengen van de aandacht naar zijn bron, Aanwezigheid. Zodat je daarin kunt rusten en ontspannen en je van daaruit de ander kunt begeleiden met het meditatief onderzoek.

Je sluit de training af met een certificaat.

Voorwaarde om aan de vervolg training mee te doen is dat je een therapeutische of coaching- opleiding op hbo niveau hebt gevolgd en minimaal 1 jaar ervaring hebt in het begeleiden van mensen. Ook is het belangrijk dat je zelf de Vragen minimaal twee keer hebt onderzocht onder begeleiding, zodat je aan den lijve hebt ervaren wat de vragen in je lichaam en geest kan losmaken qua verwerking en bevrijding.


Reactie van een deelnemer aan de training ‘mensen begeleiden met de Vragen naar Vrijheid’:

‘Ik ben een van de gelukkige geweest die als eerste de Vragen naar Vrijheid in opleiding mocht gaan doen. De groep bestond uit 4 mensen en was dus nog niet zo groot.  Ik heb dit ervaren als een cadeautje. Het was fijn dat er tijdens de opleiding aandacht was voor waar de behoefte in de groep lag op verschillende momenten. Dit om zo mee te kunnen blijven stromen met de stroom. De ruime pauzes heb ik als prettig ervaren. Het was fijn om de tijd te hebben om opgedane inzichten te delen met elkaar. Linda is een liefdevolle begeleider die feilloos weet zaken te verwoorden waar je soms zelf de draad kwijt bent geraakt.
Voor mij zijn de Vragen naar Vrijheid uniek. Ik heb de afgelopen jaren verschillende ervaringen tijdens workshops en therapieën opgedaan maar deze zijn voor mij niet zo transformerend als de Vragen naar Vrijheid geweest. Het is bijzonder om te ervaren dat mijn verhalen steeds minder aan mij blijven plakken. De Vragen naar Vrijheid komen echt bij de kern. Er komen ook verassende inzichten naar boven welke ik van tevoren nooit zelf had kunnen bedenken. Ik vind het geweldig dat het meditatief onderzoek zo eenvoudig is maar zo diep gaat. De eenvoud maakt het heel erg krachtig. Met de eenvoud kan je hoofd namelijk helemaal niets. Ik ben benieuw hoe de Vragen naar Vrijheid zich verder gaan ontwikkelen. Ik hoop dat er nog veel mensen de opleiding gaan volgen zodat meer mensen ervaring op kunnen gaan doen met de Vragen naar Vrijheid. ‘
– Marenka